Mariliis Pinn • 2. aprill 2007 kell 6:50

Seppik: koalitsioonileppes sotside nägu ei paista

Riigikogu liikme ja endise siseministri Ain Seppiku hinnangul ei paista kolme erakonna koalitsioonileppes sotsiaaldemokraatide nägu kusagilt, seetõttu on neil praktiliselt võimatu sellese koalitsiooni kuuluda.

Seppik ütles ETV hommikuprogrammile Terevisioon antud intervjuus, et näiteks töölepingu seadusega läheb sotsidel tõesti raskeks, vahendas ETV 24.

"Reformierakond tahab näiteks inimese töölt vabastamist oluliselt tööandja huvides kergendada, ma tahaks näha, mis sotsid sellega teevad," märkis ta.

Seppik ütles, et koalitsioonilepe on ebaühtlane nagu valitsuski. "Reformierakonnale ta kindlasti hirmsasti meeldib. Kui mina oleksin reformierakondlane ja Ansip, siis ma hõõruksin käsi, sest kõik lubadused, mis on Reformierakonna omad on täpselt määratletud summad ja ajad nende elluviimiseks. Kõik muu on "tugevdada", "parandada", "tõsta", aga millal, kuidas, mis see täpselt maksma läheb ja kas see läheb ikka nii palju kui Isamaa ja Res Publica Liit näiteks arvab, on vaidluste objekt," rääkis Seppik.

Tema sõnul ütleb Keskerakonna kogemus, et kui Reformierakonnaga pole numbrid kirjas ja tähtaega, siis sealt suurt ka midagi ei saa.

Konkreetse näitena tõi endine siseminister päästeametnike, politseinike ja piirivalvurite palgad, mis koalitsioonileppe järgi kasvavad ennaktempos. "Ma ei tea küll, mis see iganes võiks tähendada," nentis Seppik.

Seppiku hinnangul läheb ka Isamaaliidul loodavas koalitsioonis raskeks Res Publica tõttu nende erakonna sees. "Siin juba täna täie hooga lööming käib omavahel, nii et nad peavad kõigepealt iseendaga hakkama saama.

Hetkel kuum