Viljandi aknatehase kahju 2 miljonit

Lemmi Kann 10. aprill 2007, 00:00

ASi Viljandi Aken ja Uks juhatuse esimehe Rain Hüva sõnul said laupäeva varahommikul lengitootmistsehhis puhkenud põlengus kahjustada hoone katus, sisemine ripplagi, osaliselt ka seinad ja ventilatsioon. "Masinad ja seadmed jäid kõik terveks ja inimesed kannatada ei saanud," rääkis Hüva.

Täpset hinnangut kahju suurusele veel ei ole, kuid juhatuse esimehe sõnul peaksid need jääma alla 2 miljoni krooni. "Need on ainult ehituslikud kahjud ning kindlustusega kaetud," selgitas ta. Tules hävis ka osa ladustatud pooltoodangust, kuid selle kahju hindas Hüva tühiseks.

Millest kahjutuli alguse sai, ei ole veel teada, see selgub lähiajal päästeameti ja kindlustusfirma analüüsidest. Teadaolevalt olid tsehhi elektri- ja muud süsteemid korras ning ei tohiks Hüva sõnul tulekahju põhjustajaks olla. Tahtliku süütamise võimalust pidas ta minimaalseks. "Teoreetiliselt ei saa muidugi midagi välistada enne, kui ei ole lõplikku akti. Ma jätaksin vandalismi võimaluse siiski pigem kõrvale. Me elame ju Eestis, mitte kuskil … mujal," ütles ta.

Hüva sõnul ei tohiks juhtunu tootmisprotsessi oluliselt mõjutada ning osa tootmisest on juba ümber korraldatud ning teistesse tsehhidesse suunatud. "Toodang, mida see tootmisüksus tootis, on kogu pildi juures vaid väike osa ning kui peaks tekkima vajadus, saab seda ka mujalt sisse osta," ütles Hüva. Ta kinnitas, et tähtajad ja järjekorrad selle tõttu pikeneda ei tohiks ning kliendid kaubast ilma ei jää.

AS Viljandi Aken ja Uks alustas tegevust 1990. aastal ja kuulus kuni eelmise aasta maikuuni Imre Michalsky firmale OÜ Gregorius Invest, kes müüs 30% aktsiatest firma peadirektor Mikko Juhani Lampinenile.

Ettevõte toodab ja turustab tööstuslikult valmistatud aknaid ja uksi. 2006. aasta konsolideerimata andmetel oli firma käive 300 miljonit krooni ning kasum 10 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing