Arvutimüügi kasv ühe mulluse hanke tõttu miinuses

ÄP 12. aprill 2007, 00:00

Märtsis edestas ML Arvutid müügitulemustes ASi Ordi 218 eksemplariga tänu riigihankele.

ML Arvutite müügijuhi Mart Sepa arvates oli neil tegemist siiski suhteliselt plaanipärase kuuga, mis sisaldas muuseas ka ühte keskmises suuruses riigihanke tarnet. Tulemuste mõjutajast tõi ta välja ka tõsiasja, et sülearvutite poolelt on märtsis ja aprillis tulemas tootevalikus uuendused.

Ordi kommertsjuht Jaan Pikk arvas, et sülearvutite osas oli tegelikult potentsiaali rohkemaks. Müügitulemusi kujundasid tema sõnul Ordi jaoks ka tarneprobleemid.

Eelmise aastaga võrreldes võib märtsikuu tootmisnumbrite põhjal jääda mulje, nagu poleks arvutimüük nii reibas kui varem, kuid ka siin on tegemist rohkem juhuste kokkulangemisega. Neid tulemusi mõjutas palju Ordi võidetud suur hange.

Mart Sepa arvates ei ole kohalik arvutiturg kindlasti languses. "Vaadates üksikuid kahanemisi, siis minu hinnangul toimub kohalike tootjate seas lihtsalt selge konsolideerumine - väiksemad tootjad kaovad paratamatult või jäävad väga segmendikeskseks. See protsess on juba ligi aasta kestnud tegelikult ning selgeks näiteks on K-Arvutisalong, kes oma tootmise lõpetas," rääkis ta. "Sülearvutite müügi kasv on jätkuvalt kiire võrreldes lauaarvutite omaga, aga - tõsi - mitte enam nii tormakas," lisas Sepp.

ASi GennetLab juhataja Urmas Kungla arvates kompenseerib märtsikuus kasvav klientide huvi jaanuari ja veebruari väikese arvutikäibe. Kungla sõnul on Windows Vista mõjul müüdavad arvutikomplektid ka üha suurema hulga mäluga ja kahetuumaliste protsessoritega.

"Rõhku on palju pandud ka vaiksele ning vastupidavale arvutile. Seda ka riistvara kiiret arengut arvestades," lisas Kungla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing