Tuiksoo ja Sõerd maksid oma nõunikele lahkumispreemiat

Lemmi Kann 12. aprill 2007, 00:00

Koos ministritega lahkus suurem osa abiministritest ja nõunikest, viis nõunikku said nn lahkumispreemiat.

"Inimesed on suurepärast tööd teinud ja vaeva näinud ja neid tuleb ju ometigi selle eest premeerida," ütles Ester Tuiksoo, kes pidas oma kolme nõunikku Maido Pajot, Triin Uibot ja Inge Hirmot teenistuskohustuste hea täitmise eest meeles kolme kuu ametipalgaga. Eksrahandusminister Aivar Sõerd pidas preemia väärilisteks Kajar Lemberit ja Mati Erikut.

Sõerdi mantlipärija Ivari Padar ütles, et ei tea, milliste kokkulepetega olid eelmised nõunikud tööle võetud. "Küll aga saan öelda, et minu nõunikuna tööle asunud Rein Järvelillega on meil kokkulepe, et lahkumisel talle mingit hüvitist ega preemiat ei maksta," ütles Padar.

Vastne majandusminister Juhan Parts leidis, et poliitiliste nõunike puhul on lahkumispreemia maksmine küsitav ja parem, kui taoliste hüvitistega oldaks ettevaatlikum. "Preemial on mõte ainult siis, kui on väga täpselt sõnastatud, mille eest saab inimene preemiat," märkis Parts ja lisas, et tal endal on sellelaadse otsuse tegemiseni veel aega. "Ma suhtuksin sellesse väga ettevaatlikult," rõhutas Parts.

Tuiksoo endine nõunik Inge Hirmo arvas, et tema on küll selle preemia teenitult saanud. "Me tegime ikka väga kõvasti tööd. Mul on muidugi väga kahju, et teistele seda ei makstud," ütles Hirmo.

Kehtiv seadus poliitilistele nõunikele lahkumishüvitist küll ette ei näe, samas aga ei ole ka seadust, mis keelaks seda maksta. Otsuse langetamise õigus on ministril.

Eksmajandusminister Edgar Savisaare nõuniku kohalt lahkunud Heido Vitsur nentis, et kehtiv seadus seab nõunikud ebavõrdsesse olukorda võrreldes valitsuse ja Riigikogu liikmetega, kes on samuti tähtajaliselt ametis. "Ilmselt on seda ebavõrdsust kahes kohas kombeks hüvitada, teistes mitte," nentis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing