Dow tegi ajalugu

Tõnis Oja 13. aprill 2007, 00:00

USA juhtivaktsiate hinnaliikumist peegeldav Dow Jonesi tööstuskeskmine oli kuni kolmapäevani kerkinud kaheksa järjestikust päeva, mis on indeksi pikim tõusutsükkel alates 2003. aastast, kirjutab ajaleht Wall Street Journal.

Kolmapäeval langes indeks 0,71 protsenti. Isegi kaheksa järjestikust päeva kestnud tõusutsükliga kuulub see indeksi enam kui 110aastase ajaloo esikümnesse. Dow ajaloo kestvaim, 14 päeva kestnud tõusutsükkel oli kohe aasta pärast indeksi loomist, 28. maist kuni 14. juunini 1897. aastal. Toona kuulus indeksisse 12 ettevõtet, millest üks, General Electric, on seal tänini. Mis aga ehk veelgi olulisem, tol ajal loeti tööstusettevõtete aktsiaid äärmiselt spekulatiivseteks, isegi spekulatiivsemateks, kui on Nasdaqi koondindeksi aktsiad täna.

Konservatiivsetel investoritel ei olnud 19. sajandi lõpul tööstusettevõtete aktsiaid üldse, sest siis oli turvalisem investeerida kinnisvarasse ja võlakirjadesse, kirjutab majandusleht. Veidi riskialtimate investorite eelistus oli 100 aastat tagasi raudtee-ettevõtete aktsiad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing