Investeerima otse kartulipõllult

Signe Sillasoo 13. aprill 2007, 00:00

Lisaks kursustele, rohketele seminaridele ja praktikavõimalustele pakuvad firmad noortele ka kopsakaid stipendiume, mis olenevalt ettevõttest võivad küündida mitmekümne tuhande kroonini. Firmade eesmärk on koolitada endale noori pädevaid potentsiaalseid töötajaid, kes saaksid varakult aimu ettevõtte struktuurist ja tulevikuplaanidest.

Webmedia esindaja Ivo Mägi sõnul annab Webmedia University, mis võimaldab suvepraktikat, seminare ja koolitusi, võimaluse olla firmal tihedas kontaktis tulevaste töötajatega. "Toodud tegevused on üheks suureks põhjuseks, miks Webmedia on tühja tööjõuturu tingimustes suutnud töötajate arvu kahekordistada nii 2005. kui ka 2006. aastal," selgitab Mägi.

Mullu sügisest käivitas ka investeerimispank Suprema noorteakadeemia, mille eesmärgiks on koolitada koostöös Estonian Business Schooliga professionaalseid investeerimisjuhte. Suprema Academy programmist võtab osa 15 finantsteemadest huvitatud tudengit.

Akadeemia koordinaatori Kristiina Kägu sõnul on programmi orienteeritus väga rahvusvaheline. Noortele pakutakse reaalset võimalust saada lisaks Eesti investeerimistoodetele ülevaade ka Läti ja Leedu finantsturgudest.

Lisaks investeerimisteadmistele kasvatab akadeemia noortes ka praktilise töö tegemise kogemust. Algust tehti sellega kartulipõllul.

"Selle koolituse eesmärk oli anda noortele aimu, mida tähendab konkreetselt töö tegemine. See ei ole iga kord kaheksast viieni valgete kinnaste ja valgete põlvikutega kontorilaua taga jala kõlgutamine," rõhutab Kristiina Kägu.

15-liikmeline noortegrupp on lisaks kartulivõtule käinud ka lambalaudas, Kiiu tornis ja roninud karjääri ääre peal. Viimase eesmärgiks oli iroonilis-humoorikalt näidata noortele karjääri vertikaalse ja horisontaalse arengu olemust.

Akadeemias õppiv Grete Mägi on programmis pakutavaga väga rahul. Neiu sõnul on tegemist täpselt sellega, mida ta on otsinud ja millega spetsiifiliselt tegeleda tahab.

"See on unikaalne programm. Investeerimine on tulevikutrend ja oluline eelkõige just meie, noorte, jaoks," toonitab neiu.

Suureks plussiks on Grete jaoks ettevõtmised, mis korraldatud väljaspool ametlikku akadeemilist keskkonda. "Kartulivõtt, ronimine - kõik sellised ettevõtmised muudavad seda programmi ainulaadsemaks," rõhutab Mägi. "See annab võimaluse õppida tundma teisi grupi liikmeid, näha neid teise nurga alt. Kõik see tugevdab meid meeskonnana."

Akadeemia koormusest neiu jaoks täiesti piisab, ülesandeid liialt ei ole, kõigega saab hakkama. Praegu käib neiu Supremas praktikal, et tutvuda firma köögipoolega. Võimalusel jätkaks neiu samas ettevõttes tööd ka edaspidi.

Playtech Academy projektiga jätkame ka käesoleval aastal. Seekord pakume tasuta täienduskoolitust tehnilise toe spetsialistidele ja tarkvaratestijatele.

See on kõige vastutustundlikum ja perspektiivikam moodus leida väärt täiendust oma meeskonda. Ühelt poolt saame pakkuda koolitust, mis on meile sobival tasemel, teiselt poolt saame noorele ja haritud, ent kogemuseta spetsialistile pakkuda tõhusat võimalust saada ihaldatud erialane töö. Eelmisel aastal leidis 39 akadeemia kursuslasest Playtechis endale töö 26.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing