Nael 15 aasta rekordtasemel

Peeter Teder 18. aprill 2007, 00:00

Suurbritannia nael hüppas eile USA valuuta suhtes viimase 15 aasta tugevaima tasemeni, makstes veidi rohkem kui 2 dollarit (23,05 krooni).

Tugevnemise põhjus oli valitsuse raport, mis näitas, et inflatsioon kiirenes üllatuslikult viimase kümne aasta kõrgeima tasemeni. Suurbritannia tarbijahinnaindeksi aastane muutus ulatus märtsis 3,1 protsendini. Riigi keskpank on aga seadnud eesmärgiks hoida inflatsioon 2 protsendi tasemel. Suur inflatsioon sundis Inglise Panga presidenti Mervyn Kingi saatma seletuskirja riigi rahandusministrile Gordon Brownile.

Euroopa ühe suurema SKPga Suurbritannia majandus ei näita aeglustumise märke, kuigi augustist saadik on keskseid intressimäärasid tõstetud kolm korda. Turul arvatakse, et Briti keskpank tõstab intresse tänavu veel kaks korda. Praegu on intress 5,25 protsendi tasemel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing