Veinide uurimise stuudio Tallinna vanalinnas

Heidi Vihma 20. aprill 2007, 00:00

Ladinakeelsel in studio vinum'il on mitu tähendust. Studium tähendab uurimist, õppimist, lemmikharrastust, aga ka kiindumust, vaimustust, õhinat, iha, kirge, püüdlemist. Nii et veinide kirgliku uurimise koht, meeldiks mulle eestikeelse vastena. Või veinikool, kus kirgedeks vein ja söök.

Veinide kirglik uurimine on võimalik nii veinipoest veini kaasa ostes kui ka stuudios toiduga kokku sobitades.

Stuudio visiitkaardiks on veinipood, kus juba praegu on üle tuhande eri veini. Imre Uussaar, uue veinirestorani juhataja-sommeljee ja üks omanikest, on eesmärgiks seadnud kahe tuhande veinini ulatuvat sortimenti.

In Studio Vinumi erilisemateks veinideks on tema hinnangul mitmed Burgundia veinid ning kogu Bordeaux' veinide paremik, samuti oli vähemalt aprilli esimesel nädalal veel mõned pudelid ajakirja Wine Spectator 2006. aasta maailma parimaks veiniks tituleeritud Brunello di Montalcino 2001 Tenuta Nuovat. Hinnad algavad 80-90 kroonist, kõige kallima veini hind on 30 000 krooni. Kõige ostetavam ja populaarsem hinnaklass on 200 kuni 500 krooni.

Lisaks veinile pakutakse laias valikus kanget alkoholi, näiteks viinamarja baasil valmistatud grappa't, konjakit, eau-de-vie'd ja brändit.

Lisaks veinipoele on In Studio Vinumis ka veinirestoran. Arvestades tohutut veinivalikut ja koolitatud sommeljee abi, võib loota eriliselt õnnestunud veini ja toidu maitsekombinatsioone. Suvel avab In Studio Vinum vabaõhuterrassi Otsa-nimelise muusikakooli õues.

Veinidel on In Studio Vinumis kaks hinda - väiksem on kaasaostmise hind, suurem kohapeal ärajoomise hind. Tavarestoranide veinide juurdehindlusega võrreldes on siin restoraniveinidele lisatud ca 30protsendine hinnalisa erakordselt leebe.

Asjatundjate hinnangul olla ka kaasamüügihinnad sõbralikud.

Uue joogi-söögikoha esindusisikute CVd on mõjuvad: In Studio Vinumi sommeljee Imre Uussaar on juhtinud Gloria veinikeldrit ning on üks Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni asutajatest ning tänane juhatuse liige. Veinirestorani peakokk Allar Oeselg on varem töötanud kokana Pädaste mõisas ning restoranis Gloria.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing