Kas Via Baltica hakkab valmima?

ÄP 25. aprill 2007, 00:00

Mõnes mõttes on Via Balticast saanud teine Tallinna linn, mida küll pidevalt arendatakse ja moderniseeritakse, kuid mille valmimine lükkab pidevalt edasi.

Tollal avaldasid Balti riikide transpordiministrid lootust, et Via Baltica ikka ükskord valmis saab. Eesti teede- ja sideminister Raivo Vare kinnitas Balti assamblee istungijärgul, et kaubatee võiks valmis saada aastal 2000.

1995. aastal rajati Via Baltica edasisi plaane Soome konsultatsioonifirma Viatek ja Rootsi Sweroadi 1993. aastal tehtud tasuvusuuringu põhjal. Selle järgi vajas Eestis kulgev Via Baltica lõik aastatel 1995-2000 kohe 6 miljonit dollarit ja investeeringutena 10-20 miljonit dollarit. Raivo Vare sõnutsi on Via Baltica hind kahe aasta jooksul kasvanud peaaegu kaks korda - 48 miljoni dollarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing