Õhtu Arvo Pärdiga Niguliste kirikus

Christel Karits 27. aprill 2007, 00:00

Homme õhtul algusega kell 19 esitavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel Nigulistes kava, mille nad viivad maikuus Itaaliasse Arturo Benedetti Michelangeli Festivalile.

Niguliste kontserdil on Arvo Pärdi loomingust kavas kuus teost, ulatuslikem neist "Te Deum". See on teos, mis meie muusikutel viimistletud täiuseni arvukatel ettekannetel maailma eri paigus. Märkimisväärne on fakt, et "Te Deumi" salvestis ECMile aastast 1993 püsis ajakirja The Billboard "Classical 50" edetabelis 52 nädalat, saavutades ka kõrgeima positsiooni. Instrumentaalteostest on kavas Berliini Pidunädalate tellimusel loodud "Orient & Occident" (2000) ja "Mein Weg". Meeskoor koos orkestriga esitab "Palverändurite laulu", mille Arvo Pärt kirjutas 1984 oma sõbra, filmirežissöör Grigori Kromanovi mälestuseks. Värskeim teos kavas on "Da pacem Domine" segakoorile ja keelpilliorkestrile. Kontserdil on kaastegev Indiast pärit sopran Patricia Rozario teoses "L'abbé Agathon" sopranile, neljale vioolale ja neljale tšellole. Piletid 220 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing