Meedia sai hoo sisse

Tõnis Oja 03. mai 2007, 00:00

Meediamogul Rupert Murdoch pakkus meediakompanii Dow Jonesi aktsiate eest 60 dollarit, kaks kolmandikku üle aktsia turuhinna. Murdochi heldus pani kihama kogu meediasektori.

Juba teisipäeva õhtul, kui hakkasid liikuma kuuldused ajalehe The Wall Street Journal omanikfirma ülevõtmisplaanidest, lendas aktsia hind 58 protsenti üles, mispeale New Yorgi börsil pandi aktsiaga kauplemine korraks isegi kinni. Lisaks Dow Jonesile, mille aktsia hind sulgus 56,20 dollaril, päevatõusuks 55 protsenti, kerkisid ka teiste meediakompaniide aktsiate hinnad. New York Times Co aktsia hind kerkis viie protsendi võrra, 24,58 dollarini, uudisteagentuuri Reuters USAs registreeritud aktsia kallines 3,8 protsenti, 59,13 dollarini.

Sama jätkus ka Euroopas. Londoni börsil noteeritud BSkyB aktsia hind hüppas 5,5 protsenti, 617 Suurbritannia pennini. 39 protsenti BSkyBst kuulub Murdochi News Corporationile. Ka Wall Streetil jätkus eile meediaettevõtete aktsiate hinnatõus. Muuhulgas näitas häid tulemusi New York Times.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing