Agnes Ojala • 8. mai 2007 kell 5:53

Eesti Raudtee laseb töötajad blokaadi ajaks puhkusele

Kuigi veel eelmisel nädalal rääkis Eesti Raudtee avalike suhete juht, et ettevõtte töös erilisi muudatusi ei ole, koostab ettevõte siiski kriisiprogrammi, et hakkama saada olukorras, kus Venemaalt tulevad kaubaveod on järsult vähenenud.

Praegu on selge, et mais väheneb Eesti Raudtee vedude maht üle 50%, mistõttu valmistab Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Simmermanni sõnul nädala lõpuks ette kriisiprogrammi, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

"Tõenäoliselt laseme osa inimesi puhkusele ja vaatame üle töögraafikud," ütles Simmermann.

Kui kriis jätkub, siis on suvel oodata tavapärase 30-32 rongipaari asemel kuni 15 rongipaari päevas. Samas on Simmermann kindel, et ka vähenenud mahu juures suudetakse tasuda ettevõttele antud laene ja maksta välja palgad.

Transiidiketi teine ots Tallinna Sadam ootab esialgu ära, mis toimub 8. ja 9. mail. "Meil ei ole praegu kriisiplaani," ütles Tallinna Sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp.

Hetkel kuum