Merko teenis taas tähelepanu

Peeter Teder 11. mai 2007, 00:00

Tallinna börsil oli eile taas tähelepanu keskpunktis Merko Ehituse aktsia - üleeile suurimat käivet näidanud väärtpaber tegi eile põhinimekirja suurima tõusu. Merko aktsia kerkis 3,3 protsendi võrra ning maksis 336,40 krooni (21,50 eurot). Väärtpaberi käive oli 6,1 miljonit krooni. Kuigi hinnatõusu viisid suureks kauplemise lõpul tehtud kolm väikest tehingut, saavutas väärtpaber päeva kokkuvõttes igati soliidse käibe.

Suurim kukkuja oli börsil Harju Elektri aktsia, odavnedes 3 protsendi võrra ja makstes 56,33 krooni (3,60 eurot). Harju Elektri käive oli vaid 388 000 krooni. Harju Elektri aktsia languse võib ühelt poolt panna vähenenud esimese kvartali puhaskasumi arvele. Teiselt poolt on aga ka väärtpaberi kaubeldavus ehk likviidsus madal.

Enim käivet kogunes Tallinki aktsiale, millega sooritatud tehingute maht ulatus 44 miljoni kroonini. Laevafirma aktsia käibe viisid üles üheksa mitmesaja tuhande aktsiast suurtehingut. Suurim neist tehti 700 000 aktsiaga ja ühe aktsia hinnaks selles tehingus oli 20,50 krooni (1,31 eurot). Tallinki aktsia hind tõusis 1,6 protsenti, makstes 20,50 krooni (1,31 eurot). Ilmselt valmistuvad investorid algavaks puhkuste ajaks ja panustavad reisimise aktiivsuse kasvule.

Suure käibega oli ka Eesti Telekomi aktsia, mida osteti-müüdi 35 miljoni krooni väärtuses. Telekomi aktsia hind langes 0,4 protsendi võrra ja maksis 133 krooni (8,50 eurot). Telekomi aktsiaid on hulgi ostmas usutavasti TeliaSonera, mis hiljuti kinnitas oma osaluse suurendamist. Samas pole neil mõtet ülevõtmispakkumist teha, sest Eesti riik pole nõus oma vähemusosalusest firmas loobuma.

Börsil oli kaheksa tõusvat ja kuus langevat aktsiat; kahe aktsia hind jäi muutumatuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing