Propaganda-DVDd Vene äripartnereile

Väinu Rozental 11. mai 2007, 00:00

Idee valmistada Vene äripartnerite tarbeks pronkssõduri loost neutraalne ülevaade pärineb Eesti Metsatööstuse Liidult (EMTL).

"Sõnum, mis Eesti riigi tegevusest praegu Venemaa ettevõtjatele on maalitud, tekitab neis umbusaldust meie vastu," ütles EMTLi tegevdirektor Andres Talijärv. Tema sõnul on mitmed erialaliitu kuuluvate firmade juhid, kes on viimasel ajal oma Venemaa äripartnereid väisanud, kinnitanud oma partnerite huvi objektiivse info vastu.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo Kriisi sõnul pöördusid nad Eesti Televisiooni poole palvega monteerida kokku neutraalne ülevaade pronkssõduriga seotud sündmustest, varustada see venekeelsete subtiitritega ning valmistada paarsada DVDd. "Järgmise nädala neljapäeval korraldame meie liikmeskonnale seminari, mille põhiteema on Eesti ja Venemaa suhted," rääkis Kriis. "Üritusel jagame ka pronkssõduri temaatikat käsitlevat DVDd."

Eesti Televisiooni juhatuse esimehe Ainar Ruussaare kinnitusel on tegu objektiivse ajakirjandusliku käsitlusega sündmustest, mis hargnesid pronkssõduri ümber kuni üleeilseni.

"Meil on tegelikult kogemus juba olemas, sest samateemalise DVD tellis meilt eelmisel nädalal riigikantselei," lausus Ruussaar ja lisas, et Venemaa duumasaadikutele jagatud DVD ja tööandjate keskliidu tellimusel valmiv DVD on erinevad tooted.

Ruussaare sõnul on tööandjate keskliidu tellitud DVDga mitu päeva olnud ametis neljaliikmeline meeskond. "Täpset summat ei oska veel öelda, kuid ilmselt läheb tellijale kogu tiraaž maksma umbes paarkümmend tuhat krooni," sõnas Ruussaar.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing