Rahva lemmik Scotland Yard

Heidi Vihma 11. mai 2007, 00:00

Ükski Eestimaal armastatud pubi ei saa hakkama ilma korraliku sealihata. Ja Hõbelusika auväärt seltskonna poolt 2006. aastal parimaks Eesti pubiks nimetatud Scotland Yard on üle keskmise pubi, selles olen ma kindel.

Kõigepealt tellisime ühe boeuf ? la tartar'i ja kaks pitsi viina sinna juurde. Et oleks parem siga oodata. Ju kelner arvas, et viinaga on kõige kiirem, igatahes tõi ta kenasti härmas pitsid koos veega kohe lauda. Tükk aega saime jälgida, kuidas härmatis kaob ja viin soojeneb, aga ilma sakuskata just nagu ei tahtnud. Kui viinake juba parajalt leige oli, siis alles tuli ka boeuf. Leige viin ja boeuf pole küll väga halb, aga kehvem ikka kui külm viin ja boeuf.

Igas kohas omad kombed, ju siis skotlandjardlastel on napsiga kõige kiirem.

Siga tahtsime kahel moel - kondiga karbonaadi ja kergelt suitsutatud ribi. Kondiga karbonaad tuli küll, aga ribi asemel tuli grillitud kaelatükk, kelner oli niimoodi aru saanud. Mida teeb näljane sööja, kui talle lahkelt lubatakse, et palun, ma võin selle ära viia? Loomulikult neelatab ja ütleb, et ega vahet pole, olen ka kaelatükiga rahul. Et jumala eest mitte veel pool tundi oodata. Lõppude lõpuks vahet ju pole, peaasi, et liha ja palju ja tulist!

Praed tuuakse Scotland Yardis lauale malmalustel, nii on nad eriti tulised, mõnikord lausa särisevad veel. Kondiga karbonaad oli kas ahjukuumust liiast saanud või muul moel oma mahlasust kaotanud - mitte just kehvake, aga mitte ka nauditav. Seenekaste oli küll suurepärane ja kartulid kah.

Teine, kelneri valikul lauda jõudnud lihatükk osutus märksa mahlakamaks. On tore, et lisandit saab prae juurde ise valida, aga see, et näputäie kartulisektorite eest praehinnale kakskümmend krooni juurde tuleb, pole enam rahva armastatud koha vääriline. Kartulivabariigi kodanike armastatud söögikoht võiks ise kartuli ja liha hinna kokku liita, aga vist ei juleta - tuleks liiga suur number.

Sisekujundus arvestab iga maitsega. Kellele meeldib soliidsus - palun, meil on nahksed klubitoolid ja soliidne hämarus (ja inimestele meeldib küll, peaaegu mitte kunagi pole tugitoolinurgas vaba lauda). Kellele kõrtsiski raamatud meeldivad, palun - siin on kohad riiulite kõrval. Aga istuda saab ka keset melu või teisele korrusele, kust on kõigele hea ülalt alla vaadata. Nii et tõeline rahvakoht.

Rahvast jätkub siia nii lõunaajaks kui ka õhtuks. Laupäevaõhtuti käib Scotland Yardis tõsine pidu, muul ajal käiks nagu kah - lusti ja lärmi on rohkem kui kusagil mujal.

Laupäeva õhtupoolikul olid juba kella viie ajal mõnegi seltskonna tuurid nii üleval, et terve saalitäis rahvast sellest osa sai.

Pubi on pubi - public house ehk kõigile avatud maja. Nii et igati korralik rahvakoht see Scotland Yard.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing