Rain Tamm: aktsiate kantimist polnud

Lemmi Kann 16. mai 2007, 00:00

"Me ei ole kunagi omandanud ega omanud Ventspils Nafta aktsiaid ja me pole neid ka ühegi oma kliendi eest hoidnud," kinnitas Gildi juhtiv partner Rain Tamm eile.

Läti ettevõte AS Latvijas Nafta Tranzits esitas esmaspäeval hagi investeerimispanga Gild Financial Advisory Services vastu, nõudes tagasi 15 miljoni dollari väärtuses ASi Ventspils Nafta aktsiaid, mille Gild väidetavalt Läti firmast offshore-firma abil välja kantis.

Latvijas Nafta Tranzitsit esindava vandeadvokaadi Tarmo Silla sõnul on Gild teinud makse iseenda nimel ja keeldunud välja andmast tehingut puudutavaid dokumente.

Senist tehingu tagamaade avaldamisest keeldumist põhjendas Tamm pangasaladuse reeglitega, mis keelavad esitamast andmeid isikutele, kellega pangal puudub lepinguline suhe. Kõik Gildi käsutuses olevad dokumendid antakse tema sõnul üle kohtule.

Gildi esindava advokaadi Jaanus Mody sõnul on küll toimunud üks tehing - Gild kandis Latvijas Nafta Tranzitsile üle 15 miljonit dollarit, kuid aktsiatel, 15 miljonil ja Gildil puudub Mody kinnitusel igasugune seos. "Kui ma kannan teie arvele näiteks 1000 krooni ja homme te helistate ja ütlete mulle, et mul on kadunud 10% Hansapanga aktsiaid, ja kuna ma sain sinult 1000 krooni, ju need on sinu käes, siis on see ennatlik järeldus," rääkis Mody.

Sild märkis, et seose puudumist rahamakse ja aktsiate kadumise vahel on Gildil väga raske väita, sest Tamm on oma hilisemas kirjas öelnud, et ta on makse teinud Briti Neitsisaartel registreeritud offshore-firma Nibre Enterprices Corporationi korraldusel, viitega ostu-müügilepingule, mis kannab kuupäeva 12. oktoober 2006. Sama kuupäevaga on ka 15 miljoni dollari makse selgitus lepingu juurde, mis kannab küll teist nime. "Kui te usute juhusesse, siis palun. Kui te juhusesse ei usu, siis uskuge head soovi kinkida Latvijas Nafta Tranzitsile raha või kurja tahet Latvijas Nafta Tranzitsile kuuluvaid aktsiaid liigutada," nentis Sild. Läti firma on Silla sõnul ka iseseisvalt kogunud tõendeid, mis näitavad, et aktsiate ostu taga on Gild.

Mody arvates on Gild tõmmatud Läti ettevõtte endiste ja praeguste partnerite omavahelisse arveteklaarimisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing