Teie töötate, meie sööme: tööjaotus

ÄP 16. mai 2007, 00:00

Äripäeva toimetus on positiivselt üllatunud, et Riigikogu poliitikute seas valitseb paljudes küsimustes harvanähtav üksmeel. Loetleme tänuväärsemad punktid, mis seisavad kõrgemal päevapoliitilisest mudamaadlusest.

Riigikogu liikmete kuluhüvitised - need tulebki viimase sendini ära kulutada.

See näitab eeskujulikku finantskäitumist, kuna riigieelarve tulud ja kulud peavad ju tasakaalus olema.

Teiselt poolt - kui Riigikogu liige ei suuda oma isiklikku kuluhüvitiste plaani täita, näitab see, et Riigikogu liige ne uvažajet maksumaksjat.

Maksumaksja on ju eraldanud hea tahte žestina Riigikogu liikmetele väikse taskuraha - aga nemad peavad ennast uhkeks, kannatavad puudust ja püüavad Riigikogu niru palgaga ots otsaga kokku tulla.

Mis selles halba on, kui veiniärimees ja endine Riigikogu liige Jüri Tamm kostitas oma külalisi omaenda veinikeldri veinidega?

Maksumaksjal on ainult hea meel, sest peremees teab ju, millised veinid on parimad, siin hinnaalandust teha oleks ju piinlik.

Endine Riigikogu liige Ants Pauls mängis noorte valijatega bowling'ut. Noortele tulebki pakkuda noortepärast tegevust - oleme rahul, et Ants Pauls ometi selle tõeni jõudis. Need paar tuhat krooni läksid küll täie ette.

Mustvee linnapeaks valitud Mati Kepp tankis Riigikogu lõpuperioodil päevaste vahedega diislikütust ja bensiini, kah nüüd maailmalõpp.

Tema kallal seepärast iriseda on lihtsalt väiklane - järelikult oli vaja nädala jooksul 104 liitrit diislikütust ja 141 liitrit bensiini. Eesti ei ole kaugeltki väikseim Euroopa Liidu riik. Riigikogu poliitikute üksmeele üle tunneme heameelt muuski. Erakondade sponsoreid pole vaja avalikustada, see võrduks justkui teise inimese rahakotis sobramisega.

Mida see annab, kui teame, et näiteks kodanik N on toetanud seda või teist erakonda miljoni krooniga?

Kadeda uudishimu rahuldamine, ei enamat. Pealegi, annetamine kaunistab iga inimest.

Riigikogu liikmed peavadki istuma ettevõtete nõukogudes ja selle eest tasu saama. Kes teeb, see ka palju jõuab. Tegu on väärikate inimestega, kelle eksperdipädevus on hindamatu väärtusega. Riigikogu on kursis, mis riigis tegelikult toimub, kuidas tema vastu võetud seadused toimivad.

Ühtlasi taunime neid Riigikogu liikmeid, kes veel päevapoliitikaüleseid põhimõtteid ei hinda ega soovi sel pinnal leppida, näiteks pole kuluhüvitiste sügavamast mõttest veel aru saanud. Need on popsid ja nendeks ka jäävad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing