Viimaste aastate väikseim kasv

ÄP 16. mai 2007, 00:00

Alla 10protsendilist aastakasvu nägime viimati 2005. aasta alguses.

Kõige kiirem kasv püsivhindades oli tänavu finantsvahenduse tegevusalal. Majanduskasvu mõjutas finantsvahenduse kõrval kõige enam jätkuvalt kiire kasv töötleva tööstuse, hulgi- ja jaekaubanduse ning transpordi, laonduse ja side tegevusalal. Viimase kahe tegevusala lisandväärtuse kasv on esialgsel hinnangul aeglustunud.

"Majanduskasvu aeglustumine esimeses kvartalis oli üldiselt ootuspärane. Samas väärib tähelepanu, et hooajaliselt korrigeeritud kasvunäitaja järgi majanduskasvu langustrend katkes. Teisiti öeldes oli SKP kasv eelmise kvartaliga võrreldes kiirem, kuigi aastakasvu tempo langes," märkis Eesti Panga keskpangapoliitika osakonna nõunik Andres Saarniit.

Eeldatavasti johtus majanduskasvu mõõdukas alanemine investeerimisaktiivsuse alanemisest, samal ajal kui eratarbimise kasv võis isegi kiireneda. "Kiireks jäi esimeses kvartalis ka hinnatõus ning jooksevhindades mõõdetava SKP kasvu kiirus ei pruukinud üldse alaneda," lisas Saarniit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing