Kolme kunstniku kaunid raamatud

Christel Karits 18. mai 2007, 00:00

Igaüks neist on oma objektid valmis teinud iseseisvalt, arvestades ka kohta ja kaaslust.

Pille Kivihall eksponeerib suuri kasevineerraamistuses "Raamatupilte" stiilipuhta raamatuseljarütmikaga töid, mille juures on selgelt tajutav ka kastraamidesse peituv tarkuse ja vaimutiheduse pakett. Üks raamatuobjekt on pühendatud kahele armastatud sõnamehele Juhan Liivile ja Hando Runnelile.

Tiina Piisang on ühtaegu süvenenud nii vormi- ja materjaliotsinguisse kui ka keerulisse suhtesse raamatuga. Ta eksponeerib ise kokku liimitud kasevineerkihtidest miniatuurseid "loomraamatuid" ja tulest läbi käinud, ent sisu säilitanud südametega trükiseid.

Maarja Undusk on vitriini seisma pannud seitse suureformaadilist punaste lehtedega köidet, mis kujundatud autorile iseloomulikus rohmakas-naivistlikus laadis ja valmistatud pabervooltehnikas ning moodustavad läbi kolme vitriini liikuva hõõguva anfilaadi.

Taustamuusikaks Hoiuraamatukogust laenatud raamatubordüür läbib kogu näitusepinda ja hoiab kolm autorit ühe nimetaja all.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing