Laulud, mida ema kuulas

Kersti Inno 18. mai 2007, 00:00

"Tule mu juurde" on õhtu romantiline pealkiri, kus 21. mail Vanemuise kontserdimajas ja päev hiljem Tallinnas Kumus esitab Hedvig Hanson nii oma lugusid kui ka lemmiklaule 1970ndatest (heliloojad Naissoo, Kikerpuu, Soontak, Podelski, Pedersen, Vain jt).

Kontserdi esimeses osas saadavad lauljatari Andre Maaker (kitarr), Mihkel Mälgand (kontrabass), Petteri Hasa (trummid), Siim Aimla (saksofon, flööt). Soomest saabub oma vaimustava pillipargiga mustanahaline löökpillimees Abdissa "Mamba" Assefa. Teises osas laulab Hedvig koos Estonian Dream Big Bandiga.

"Tunderikas kontsert "Tule mu juurde" sobib muusikaliselt suurepäraselt maikuisesse õitseajaga," ütleb lauljatar. Aga sisimas "ootab" pigem sügist, sest looma paneb ikka mingi hingeline kripeldus. Vastupidiselt stabiilsust ja rahu ihkavale kodanikule, tunnistab Hedvig, et ta vajab üleelamisi, ka lahkumisi.

"Sügisel on rohkem mõtteid… Mõõnad on õppimise aeg. Ei saa tahta, et kõik oleks kogu aeg hästi, siis inimene muutub lihtsalt laisaks," on lauljatari kriteeriumid.

Kümme aastat on möödas plaadist "Love for sale". 22aastaselt algas Hedvigi kui teadliku džässilaulja tee, enne sai rohkem pop-laule tehtud. Enda kohta ütleb ta, et professionaalses arengus on oluline etapp improviseerimisvabadus.

"Võin teha, mis tahan, nagu kala vees," on lauljatar nüüd kindel. Džässi sisulise külje pealt aga leiab Hedvig, et kõige rohkem on õpetanud elu - otsimised, leidmised, kaotamised. Aga enim rikastanud… emaks olemise kogemus.

Seaded väikesele ansamblile on teinud tema ise ja Andri Maaker, EDBB arranžeeringud on pärit Raul Söödi ja Tõnis Kõrvitsa sulest.

Kontserdi esimeses pooles kõlab enda tekstide kõrval mitu lugu Hando Runneli luulele. Eesti levimuusika klassikast on Hedvigi jaoks oluline sõnadeautor Heldur Karmo.

Äratundmisrõõmu peaks pakkuma sellised laulud nagu "Kui mind kutsud sa" ja "Kui tahad olla hea". Viimasest on pärit ka kontserdile pealkirja andnud rida "tule mu juurde...".

Et lauljatarile just 1970ndate muusika hingelähedane on, tulenevat sellest, et Hedvig siis ise sündis, et need on laulud, mida ta ema kuulas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing