Madonna, Britney ja Orumets ühel laval

Mari Hiiemäe 18. mai 2007, 00:00

Neljandat aastat toimuv PlayBack Fest on noorte hulgas populaarne võistlus, millest osavõtjad peavad esitama ühe oma lemmikstaari laulu.

Võistluse üks hindamiskriteeriume on originaalitruu esitus. See pole koht näitamiseks, kui isikupärane ning lahe suudab vahendaja ise olla.

Mida tõetruumalt suudetakse "päris" staari olemust edasi anda, seda rohkem see plusspunkte teenib. Show vahendid ning teostus on esitajate valida.

Ürituse korraldaja Jaan Naaberi sõnul on festivalist osavõtjate üldine tase tänavu rõõmustavalt kõrge. Matkitavad staarid on selgelt äratuntavad ning show kvaliteetne ning oskuslik. Pole vaja isegi tutvustamist, kes lavale tulemas on, see on pealtvaatajatele niigi arusaadav.

"Esitused on originaalile üsna lähedal," ütleb Naaber. "Noorimad võib-olla ei suuda küll veel seda nii veenvalt vaatajateni tuua, aga keskmine ja vanem vanusegrupp kopeerivad oma lemmikut küll päris üks ühele".

Nalja saab PlayBackil palju. Naaber toob näiteks ühe Sillamäe trupi, kelle valitud loo interpreteerimine eelvoorus toimus niivõrd humoorikalt, et pealtvaatajad olid naerust kõveras. Taotluslikult valitud lõbus lugu muutus noorte käes lustakalt värviliseks, kuid säilitas sellegipoolest oma sideme originaaliga.

Palju elevust on Naaberi sõnul publiku hulgas tekitanud rollivahetused, kui kehastutakse vastassoost esinejaks. Kõigist osalejatest on poisse vast veerandi jagu, jäljendatavate hulgas aga on nii mehi kui naisi võrdselt, mis tähendab, et tüdrukud teevad edukalt järele ka meesartiste.

Pärnu eelvoorus võis näiteks näha nii Tanel Padarit kui ka Dave Bentonit tüdrukute kehastuses, samuti laulis tüdruku häälega Vello Orumets. Hiiumaal jällegi esines Britney Spears hoopis poisi nahas. Naaber märgib Britneyt meenutades, et kuigi see polnud ehk tema kõige ilusam etteaste, sai publik korraliku elamuse.

PlayBack Festist võivad osa võtta lapsed ja noored alates lasteaiaealistest kuni keskkooliõpilasteni. Staarijäljendamisfestival on mõnus noorteüritus, millest osavõtjaid ühendab hea fantaasia ning julgus esineda. Loomulikult seob ka võistlusmoment ning signaal teistele oma iidolite ning muusikamaitse kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing