Üks küsimus: Kes peaks istuma riigifirmade nõukogudes?

ÄP 21. mai 2007, 00:00

Toomas Sildmäe, ettevõtja
Nõukogudesse peaksid kuuluma asjatundjad, ükskõik millist silti nad siis kannavad. Marionette ei ole sinna vaja.

Aivar Kokk, Jõgeva maavanem
Hea oleks, kui sinna valitakse ettevõtlustaustaga poliitikud. Nõukogu määrab ettevõtte suuna ning nõukogu liikmed vastutavad ettevõtte majandusliku käekäigu eest. See ei ole auamet, vaid suure koormusega tõsine töökoht.

Rein Ratas, Riigikogu liige, Keskerakond
Hea oleks, kui sinna valitakse ettevõtlustaustaga poliitikud. Nõukogu määrab ettevõtte suuna ning nõukogu liikmed vastutavad ettevõtte majandusliku käekäigu üle. See ei ole auamet, vaid suure koormusega tõsine töökoht.

Janno Reiljan, Tartu Ülikooli välismajanduse professor, Rahvaliit
Senine kord, et nõukogudesse määratakse ametnikke, juhtivaid poliitikuid ja ärimehi, on õige. Poliitikute hulgast tuleks valida neid, kes majandusest midagi jagavad. Koalitsioonil on vastutus ettevõtete tegevuse üle. Nõukogu liikmete vaheldumine on hea, tagab parema kontrolli.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing