Transestonia konverentsil anti ülevaade tulevikutrendidest

ÄP 30. mai 2007, 00:00

Konverentsil jäi kõlama mõte, et kuigi praegu on Venemaa suunas tegutsemine teatud määral raskendatud, on vaja seda enam vaadata tulevikku ja püüda saada osa uuest konteinertehnoloogiatel põhinevast globaalturust ja jätkuvalt kiiresti kasvavatest konteinervoogudest Balti mere ruumis.

Konverentsi fookuses olid Eesti arengud Balti regioonis, eriti aga konteinervedudes kui üha kiiremini kasvavas valdkonnas toimuv, seda eriti seoses Kagu-Aasia ja Hiinaga. Viimast käsitletakse üha enam kui uut, seni Balti mere ruumis veel mitte piisavalt arenenud transiidi- ja logistikaalast tegevust, mis on astumas siin seni prevaleerinud ühesuunalisele peamiselt Venemaa energiakandjate ekspordivoogude teenindamisele. Konverentsist võttis osa arvukas logistikaklastrit esindav kuulajaskond Eestist ning paljud spetsialistid teistest Balti riikidest, Venemaalt, Soomest, Rootsist, Saksamaalt, Belgiast, Inglismaalt ja Ameerika Ühendriikidest.

Konverentsil esines majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kes rõhutas logistikasektori, sh transiidi tähtsust Eesti majandusele ning avaldas valmisolekut toetada selle rahvusvahelises tööjaotuses end juba tõestanud sektori arengut.

Konverentsi üks huvitavamaid teemasid oli Rootsi Kalmari kommuuni arenguid tutvustav ettekanne, kus räägiti uutest arenguprojektidest Hiina ärikeskuse loomisel Kalmari, kuhu luuakse töö- ja elamistingimused Euroopas äritegevusest huvitatud Hiina firmadele ja nende töötajatele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing