Petlikud eelistused

Joonatan Allandi 01. juuni 2007, 00:00

Ikka ja jälle leian end imestamas uudistes kajastatava elu üle. Just noori kujutatakse enda tegude ja tegematajätmiste pärast äärmiselt negatiivselt.

Need lapsed, kel on käitumisega raskusi, tuletasid end meelde Puiatu noorte piinamisvideote kaudu. Need, kes tunnevad end meie ühiskonnas ahistatuna, lõhkusid aknaid ja inventari. Sotsiaaltoetuses pettunud noored lapsevanemad tervitavad meid uudistega suutmatusest last kantseldada.

Tõeline Eesti ja meedia-Eesti on minu silmis suuresti erinevad. See, mida näen enda tutvusringkonnas, tundub olevat üldsuse käitumismallide vastane.

Aga ajakirjandus on suutnud jätta mulje, et need on küll väärastunud, ent samas laialdaselt levinud igati elementaarsed ekstsessid. Justkui kõik noored veedaksidki aega vanemate taskuraha kulutades ambitsioonitult, tulevikusihtideta ning mõteteta kesk- või kõrgharidusele.

Jah, teie tulevikulootused ehk tõesti, kallid ajakirjanikud, ent mina neid "lapsevanemaid" ja "perverte" ei tunne. Ma kahtlen, et olen lihtsalt alateadlikult seltskonda valides suutnud end säästa meedia-Eesti esindajatest. Neid lihtsalt äkki polegi tõelises Eestis nii palju, et neid võiks olmesituatsioonis selgelt eristada.

Meedia teeb ränki üldistusi ja on suunatud sihtgrupile, kes täiesti mõistetavalt tahab lugeda süngekoelisi uudisnuppe, et saada mõningast aimu "tegelikus maailmas" toimuvast. Aga tegelikus maailmas figureerivad need noored, kes esindavad meie riiki edukalt väitlussessioonidel. Saavad muusikakonkurssidel laureaatideks. On enda tuleviku suhtes innukad. Neist lihtsalt pole huvitav lugeda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing