Pärnu uue staari ootel

Kersti Inno 08. juuni 2007, 00:00

Oma lemmiku saab valida ka publik. Kontserdile võib kaasa elada kogu Eesti rahvas: otseülekanded on nii ETVs kui ka Klassikaraadios.

Alates 1996. aastast on Pärnu lauluõpetaja Klaudia Taevi nime kandev konkurss toonud Eestisse talente üle terve maailma, Lõuna-Koreast USAni, Lõuna-Aafrika Vabariigist Jaapanini.

Omal ajal Pärnus säranud konkursivõitjad on end hiljem tõestanud üle maailma -Anna Samuil (Venemaa) laulab sel hooajal Metropolitani, La Scala ja Salzburgi festivali lavadel, Laimonas Pautienius (Leedu) on Baltimaade tunnustatuim bariton, Angelina Švatška on Ukraina teeneline artist, kes on hinnatud ka Põhjamaades, Madalmaades, Balti riikides, Šveitsis ja mujal.

Eelmise konkursi üks võitjatest Huiling Zhu (Hiina) õpib veel Hamburgi Muusika- ja Teatriülikoolis. Võitjaid oleme saanud näha Endla teatri laval ooperite "Rigoletto", "Deemon" ja "Carmen" huvitavates lavastustes, mis on kujunenud ehedaiks teatrisündmusteks.

Seekordsele konkursile laekus 85 taotlust 21 riigist. Nende hulgast valiti välja 30 andekamat, kes kutsuti Pärnusse: lisaks Eestile on seekordsel konkursil esindatud Kanada, Lõuna-Korea, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Läti, Leedu, Soome, Jaapan, Ungari, Kreeka, Itaalia ja Israel. Finaali ehk kolmandasse vooru lubatakse edasi vaid kuus parimat. Finaal toimub galakontserdi vormis - iga laulja esitab kaks aariat ooperiliteratuuri kaunimatest teostest. Soliste saadab XXI Sajandi Orkester, dirigeerib Erki Pehk.

Konkursi tööd juhib sellel aastal maailmakuulus sopran Barbara Hendricks, kes andis festivali raames ka soolokontserdi. Homme esineb aga Pärnu Raekojas teinegi žüriiliige - maailma väljapaistvamaid basse Jevgeni Nesterenko. Klaveril saadab Helin Kapten, kavas on vene romansid ja ooperiaariad. Kontserdi tulu läheb Tõstamaa vallas asuva Kõpu õigeusu kiriku renoveerimistöödeks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing