Legaliseerime korruptsiooni

Anne Oja 11. juuni 2007, 00:00

Paljud äriplaani koostajad ei tea praegu, millised kulutused Eesti turu hõivamisega kaasnevad ja mis tagab, et võimuvahetus juba tehtud investeeringuid ei nulliks. Hädasti oleks vaja järjekorrast etteostmise, erandite saamise ja konkurentide kõrvaldamise ametlikku hinnakirja. Selge, et monopoolseid õigusi ei saa välja anda palju. Sestap võiks monopoli ihaleja loovutada riigikassasse ka kõige rohkem. Et asi oleks aga juriidiliselt korrektne ja raamatupidamisele vastuvõetav, tuleks altkäemaks nimetada riigilõivuks. Ülikallilt lunastatavad eriõigused vähendavad tavakodanike kadedust.

Ühtlasi katsuvad vaesemad ärimehed kohe nii hea äriplaaniga lagedale tulla, et saaks hakkama ostetud eelisteta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing