Rekordeid sajab kui oavarrest

Kristo Kiviorg 12. juuni 2007, 00:00

Mais müüdi 690 tarbesõidukit, mis on kõigi aegade parim müügitulemus.

Müügihullusele ei paista lõppu tulevat. Raske öelda, kas tegu on ülekuumenenud sisetarbimise viimase hingetõmbega enne jahenemist aasta teisel poolel või kestab ralli edasi. Arvud aga ei valeta: viie kuuga on müüdud kokku 2829 tarbesõidukit, mis moodustab 53 protsenti 2006. aasta müügitulemusest.

Tänavuse kuumüügi keskmine tulemus on 566 tarbesõidukit. Ka keskmine müügitulemus on parem kui eelmise aasta kuu parim müügitulemus. Kui sellises tempos jätkatakse, on Eestimaa aasta lõpuks ligi 6800 uue tarbesõiduki võrra rikkam.

Suvi viib aga enamiku firmades ostuotsuseid tegevaid inimesi puhkusele ning suvekuudel peaks müük stabiliseeruma. Samas näitab eelmise aasta kogemus, et kõrgkonjunktuuri tingimustes püsivad müüginumbrid ka madalkuudel kõrgel. Oma osa on selles kahtlemata jaemüüjatel ning pangandussektoril, kes võtavad ülekuumenenud majandusest viimast.

Nagu mitmel korral varemgi, oli mais kõige eesrindlikum Mercedes-Benz 138 tarbesõidukiga, millele järgnesid Renault ja Citro?n vastavalt 76 ning 75 müüdud tarbesõidukiga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing