Külateater vanalinnas

Jaana Pikalev 15. juuni 2007, 00:00

Kel suvisel ajal kultuurimeel seedib ka harrastusteatri amatööride etteasteid, võib piletiraha loovutada A. H. Tammsaare nimelisele Teatrile, kes toob vaatajani keskaegsete lugudega lavastuse "Lembelood vanas linnas".

Tunnipikkune etendus sobib sumedasse ja palavasse suveõhtusse kui rusikas silmaauku. Tuleb istuda Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi vilusse Aussauwe karjusehoovi ja süveneda pisut siivututesse keskaegsetesse armulugudesse. Sajandeid tagasi elanud õilsa rüütli Rikardo, uhke aadlidaami Appolloonia, noorte armastajate Helene ja Hinriku, tahumatu tallimehe Mihkli ja maia munga Meinhardi armuheitlusi piiludes võib paralleele tõmmata mõne tuttava seigaga tänapäevagi elust. Õdus äratundmisrõõm paneb nii mõnigi kord muigama. Ehkki teatritegijad lubavad naerda armastuse, rumaluse, ettevaatamatuse ja hingevalu üle, on lõpp siiski õnnelik nagu muinasjuttudel muiste.

Hoolimata asjaolust, et teatritükis napib professionaalset näitlejameisterlikkust, pulbitseb vaatemäng harrastajate kirest esinemise vastu. See toob lembelood vaatajale lähemale. Anne Welti lavastatud lustlikke lembelugusid mängitakse veel suve teises pooles, augusti lõpus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing