Nisu hind on dekaadi kõrgeim

Tõnis Oja 18. juuni 2007, 00:00

Nisu hind on nii USAs kui ka Euroopas kerkinud enam kui kümne aasta kõrgeimale tasemele, sest nii liigkuivus kui ka üleujutused ähvardavad kahandada saaki erinevates teraviljakasvatuspiirkondades üle kogu maailma.

Teravilja laoseis on samal ajal aga kahanemas viimase kolmekümne aasta madalaimale tasemele, kirjutas The Financial Times.

Pariisi tulevikutehingute börsil kerkis nisu hind 181 euroni (2832 kroonini) tonni eest, mis on kõrgeim hind alates kauplemise algusest 1998. aastal. Chicagos kerkis nisu juulilepingute hind üheteistkümne aasta kõrgeimale tasemele. Viimase tõuke andis teravilja hinnaralliks USA keskosariikides (nt Kansas) toimunud üleujutused, mis ohustavad talinisu saaki. Ungaris, Tšehhis, Itaalias ja Kreekas on aga liiga kuiv ning Rumeenias ja Bulgaarias on lausa põud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing