Rakverre kerkib pirakas poekeskus

Sten-Aleks Pihlak 18. juuni 2007, 00:00

"Ehitus on juba alanud ja kaks kolmandikku keskusest on rentnikega kaetud," rääkis ehitatava Põhjakeskuse projekti arendaja OÜ Margea Invest juhataja Urmas Kibur, kes oli kindel, et keskusesse tühja pinda ei jää.

"Praegu puudub kaupmeestel Virumaal hea väljund sootuks ja meie oleme esimene tänapäevane kaubanduskeskus piirkonnas," ütles Kibur, kelle sõnul on rentnike huvi liikumas harjumuspärastest paikadest mujale.

Kokku 37 500 ruutmeetri suurusesse kaubanduskeskusesse tuleb ka 1200 tribüünikohaga jäähall, mis on Virumaal samuti esmakordne nähtus.

"Jäähall on kindlasti oodatud, sest Rakveres on ka jäähokimeeskond, kes praegu peab treeningutel käima Tallinnas ja Kohtla-Järvel," sõnas Kibur.

Keskust ehitava noore ehitusfirma OÜ Fund Ehitus projektijuht Anti Makson ei näe tärminite täitmises probleemi. "Firma on küll noor, kuid seal töötavatel inimestel kogemustest puudu ei tule," ütles Makson, kelle sõnul on tegu keskmisest keerukama ehitusega. Siiski usub Makson, et kogu töö on vaeva väärt. "Kandilist maja on kindlasti lihtsam ehitada, käid korra nädalas kohal, ja ongi valmis. Usun, et kui see projekt valmis saab, kirjutab sellest veel nii mõnigi leht."

Kuigi Põhjakeskuse projekti suuromanik ASi Kommest Auto juhatuse esimees Toomas Rüütmann on valitud ehitusfirmas kindel, tunnistab ta riske. "Kindlasti oli tegu riskimisega ning seda ei saa eitada, kuid valiku puhul on tugineti kollektiivsele otsusele ning Fund Ehitus osutus kõige paremaks," rääkis Rüütmann.

Ka Eesti esimese jäähalliga kaubanduskeskuse Tartu Lõunakeskuse juhatuse liige Jaan Lott ei näe sama kontseptisooni kasutamises midagi halba. "Ega see pole maailmas mingi originaalne mõte, ning esimene olla ju ainult üks kord," rääkis Lott, kes on Põhjakeskuse juures nõua ja jõuga abiks olnud.

Põhjakeskuselt oodatakse kasuminumbreid juba pärast esimest täisaastat, kuid tasuvusajaks arvestanud on vähemalt kümme aastat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing