26. juuni 2007 kell 14:23

Kohtla-Järvele ei hüvitatud aprillirahutuste kahjusid

Kohtla-Järve linnavalitsuse taotlusele aprilli lõpus aset leidnud massirahutuste käigus tekkinud kahju hüvitada, vastati eitavalt.

Aselinnapea Ljudmila Jantšenko sõnul on rahandusministeeriumist saadud vastuses öeldud, et aprillisündmustega seotud avalike korrarikkumiste alaks peetakse ainult Tallinna ja Jõhvit, Kohtla-Järvel, Sillamäel ja Narvas leidis aset ainult pisihuligaansus, mis tuleb endal korvata, kirjutas Põhjarannik.

Kohtla-Järvele tekitati kahel äreval ööl, kui peksti sisse linnavalitsuse hoone, koolide, raamatukogu ja pensionäride päevakeskuse aknad, 100 000 krooni väärtuses kahju. Peale selle tuli linna eelarvest maksta üle 150 000 krooni Ahtme raamatukogu ja pensionäride päevakeskuse valvamise eest, kuni sinna uued aknad paigaldati. "Asi on selles, et need on ebastandardsed ja nende valmistamine võttis aega, seni tuli aga hooneid valvata," selgitas Ljudmila Jantšenko.

Raamatukoguhoone oli kindlustatud ja linnavalitsus loodab, et kindlustusfirma hüvitab osa purustatud akendest saadud kahjust. Kõik ülejäänud kulud, mis linn aprillisündmustega kandis, tuleb katta kohalikust eelarvest.

Hetkel kuum