Ocean's Thirteen - kamp koos

Rivo Sarapik 29. juuni 2007, 00:00

Oceani seltskond ei ole kaotanud oma teravust. Ka kolmas film on fännidele puhas rõõm ja kvaliteetaeg.

Nagu Al Pacinogi filmi "Ocean's Thirteen" rolli vastuvõtmist põhjendades tõdes - tegemist oli üle ootuste hea käsikirjaga. Seda enam, et linastunud oli juba kaks osa ning tegemist frantsiisiga. Pacinol on õigus, sarja kolmas osa ei peta ootusi.

Esimeses filmis hoolitses seltskond kasiinorööviga selle eest, et endale hea elu tekitada ja kindlustada, teises likvideerisid esimese röövi tagajärgi. Kolmas osa aga näitab hoopis seda, millised sidemed on Oceani seltskonnas ja kuidas üksteist hoitakse.

Kui Al Pacino kehastet kasiinomagnaat Willie Bank kambajõmm Reubenit Las Vegases petab ning lubatud osalusest välja jätab, mis mehe infarktini viib, hauvad teised kaaslased kättemaksu.

Ükskõik kui labased või seadusevastased nende teod ka ei tundu, pole labasusega elluviimisel-teostusel midagi pistmist. Ei mingit asjatut vägivalda või püssipaugutamist. Hoopis intelligentne kuritöö reeglite eiramise vastu ning sõbra au päästmiseks. Lihtne mõrv ei ole see, mis sõnumi kohale viiks. Kättemaks on magusaim, kui see tabab ootamatult, valusalt ning sealt, kust seda oodata ei oskagi. Näiteks Banki uue kasiino-hotelli hävitamine avamisõhtul. Elegantne, keeruline, ekraanil aeglaselt lahti keriv ning puhas nauding.

Nii ongi hea tõdeda, et ka kolmanda osaga ei ole tegijate ind vaibunud - käsikiri on endiselt terav, näitlejatöö ladus ja puhas rõõm. Alles on seitsmekümnendatest tuttav olustik ja kaameratöö. See ei tundu mitte järjekordse tööna, vaid sõpruskonna mõnusa ajaviitmisena.

Alles on esimesest kahest filmist tuntud tegelased oma veidrustega. Dialoog ja kohati ka vaid napid lausekatked või hoopis ütlemata jäänud laused kannavad filmi lõpuni. Lavastaja on jäänud truuks seitsmekümnendate stilistikale, mis Las Vegasesse ja kasiinosse ütlemata hästi sobib. Huvitav on ka esimesest filmist tuntud kasiinoässa Andy Garcia mängitud Terry Benedicti kaasamine. Kättemaks on tõesti naljakas asi.

Brad Pitt praalis filmi tutvustavas saates, et tegemist pole seeria viimase teosega ning näiteks Rocky kuus osa saab kindlalt ületatud. Loodame, et tal on õigus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing