Must-valgeid mälestusi Kambodžast

Tiina Kolk 20. juuli 2007, 00:00

Need pildid viivad vaataja ligi kümne sajandi vanustesse Khmeri templitesse ja annavad üsna hästi koos ajahamba puremisjälgedega edasi niisuguste paikade erilise meeleolu ja väärikuse.

Piltide autorite sõnul on rännakud Kambodža džunglimaastikul tegelikult kui omamoodi loogiline jätk paarikümne aasta eest ERKI alustatud käikudele iidsete kaljujooniste, talurahvaarhitektuuri ja eluolu juurde erinevais paigus. Tõsi küll, toona soome-ugrilaste mail ehk omade juures.

Kõnesoleval näitusel on tegemist teiste jumalate ja kommetega, ajaloo ja mäluga, liivakivi ja lateriidiga - aga see ei muuda külastaja jaoks midagi. Empaatilise vaataja ees avanevad nende fotode kaudu eluseigad (mis meie argielus kipuvad mööda libisema), kivisse raiutud näod, valgus ja vari oma pidevas muutumises, majad ja inimtühjad ruumid...

Kas need teised on meile võõrad? Kui kiiresti võtame võõra omaks? Kas teine huvitab meid? Miks liikuda ringi ja otsida midagi uut, kui tegelikult on tähtis äratundmine? Vastused neile küsimustele peituvad Vaiklate sugestiivsetes fotodes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing