Tunned end tõesti õnnetuna?

Meelis Mandel 20. juuli 2007, 00:00

Äsja avaldasid aktiivsed rohelised organisatsioonid New Economics Foundation ja Friends of the Earth uurimuse, mille kohaselt on Euroopa õnnetuima rahvaga riik Eesti. Uudist tsiteeriti pressis küllalt usinalt ja nüüd teavadki teadlikud lehelugejad üle maailma, et Maarjamaa on üks õnnetu koht.

Jama värk, sest tegelikult läheb elu Eestis ju paremaks. Pidevalt. Ma ei räägi kerkivatest palkadest või SKPst inimese kohta. Pean silmas igaühe elutunnetust. Õnnelikuks olemist. Me oleme õnnelikumad ja elame õnnelikumal ajal kui kunagi varem.

Ärge laske end segada rahvusvahelisest terrorismist või Venemaa agressiivsemaks muutuvast retoorikast. Jah, meil, eriti meestel on häbiväärselt madal keskmine eluiga. Jah, meil on ELis suhteliselt kõige enam liiklus- ja tulekahjusurmi.

Kuid selle peale ei tohi pidevalt mõelda. Ohud meie ümber on ja jäävad. Elus tuleb osata ka ilusat näha. Eriti riigis, kus valget aega vähem kuid kui ühel käel sõrmi. Keskmine eluiga kerkib pisitasa. Iive oli eelmisel kuul üle mõne aja taas positiivne. Inimesed parandavad eluaset ja elujärge. Naeratame üha enam.

Roheliste statistika aga näitab, et saastame palju ja et pole eluga rahul.

Ei tea küll roheliste metoodikat, kuid äkki arvestatakse seda saastekvootide järgi, mida Eesti tegelikult seni müünud on. Ja eluga rahulolematus võib ju hoopis näidata osalt muret selle üle, kui suure ökoloogilise jalajälje me endast jätame, aga veel rohkem meie edasipüüdlikkust ja ettevõtlikkust?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing