Pärnus rehvisuits ja esirattal sõitvad tsiklid

Ardo Kalda 03. august 2007, 00:00

Võistlus kuulub Eesti meistrivõistluste arvestusele lisaks veel BHRA Balti karikasarja ning on selle viimane otsustav etapp. Kohale on oodata nii Läti kui ka Leedu paremikku ning tugevaid välisvõistlejaid Soomest. Loomulikult on kohal ka Eesti paremik.

Kohapeal toimub ka traditsiooniline helirõhu ja -kvaliteedivõistlus, kuhu koguneb ligi 40 masinat, et detsibellides mõõtu võtta. Rõhuvõistlusel peetakse arvestust viies klassis, peamised piirangud on seotud ümberehitustega.

Enamik osalejatest on tavalised tänavaautod ning ei puudu ka eelmise aasta tiitlikaitsjad. Autodest tulev heli ületab kohati ligi neljakordselt näiteks Tallinna lauluväljakul toimunud Metallica kontserdi detsibellide taseme.

Battery Race'ile on kohale tulemas ka kaskadöörmootorratturite meeskond Plan Bee, kes lubab püstitada Eesti rekordi tsikli esirattal sõitmises. Tunniajast show-programmi saab jälgida alates kella kahest päeval.

Lisaks on neil varuks palju muud põnevat, näiteks meeskonna liige Onni Puuronen demonstreerib, kuidas on võimalik ATVga kahel tagumisel rattal tagurpidi sõita. Samu Kemppainen teeb seda koguni lenksust kätega kinni hoidmata. Asja juurde käib ka rehvipõletamine ja seda mitte ainult kuival asfaltplatsil. Plan Bee liikme Janne "Bomber#1" Uskali sõnul on võimalik, et näha saab ka mitmeid uusi trikke. "Kui publik esinemisega kaasa tuleb ja sõitjaid ergutab, siis proovin, kas suudan istuda ratta sadulas jalad üle lenksu ning teha ringe esirattal nii, et tagaratas on õhus. Varem on seda erinevatel ratastel proovitud, kuid mitte keegi pole seda teinud KTM Super Duke 990cc tsikliga," ütles Uskali.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing