Estoonlased Rootsis Dalhalla festivalil

Kersti Inno 10. august 2007, 00:00

Kesk-Rootsis Rättviki küla lähedal metsade keskel on meteoorikraatrisse rajatud tohutu vabaõhulava, kus toimub kontserte ja etendusi juunist septembrini.

Varasematel festivaliaastatel on Estonia teater viinud rootslastele külakostiks vaadata Verdi ooperi "La Traviata", Puccini ooperi "Tosca" ja esimese balletilavastuse Dalhalla ajaloos - Luciano Cannito ja Marco Schiavoni "Cassandra".

Tänavuse festivali kulminatsiooniks on neli ooperietendust, mis kõik Estonia anda.

Seekord esitatakse kahel korral Bizet' ooperit "Carmen" ning Verdi ooperit "Rigoletto". Kaasatud on kõrge tasemega rahvusvaheline solistide seltskond.

Etendusi juhatab Leedu dirigent Gintaras Rinkevicius, kelle käe all musitseerivad koos solistidega ka Estonia sümfooniaorkester, ooperikoor ja poistekoor.

"Carmenit" mängitakse 10. ja 18. augustil. Nende kahe etendusega, mis seatakse Dalhalla festivali neli korda suurema lava jaoks ümber, lõpeb ühtlasi seekordse lavastuse lavaelu. Kandvamates rollides astuvad üles sopran Angelina Švatška Ukraina Rahvusooperist (Carmen), tenor Marian Talaba Viini Riigiooperist (don Jose), bariton Hannu Niemelä Soome Rahvusooperist (Escamillo) ja sopran Heli Veskus Rahvusooperist Estonia (Micaela), samuti Valentina Taluma, Juuli Lill jt.

11. ja 17. augustil esitab Estonia Dalhallas Verdi meistriteose "Rigoletto" - õukonnanarri traagilise loo. Tegemist on Neeme Kuninga lavastuse esietendusega. Solistidena esinevad Dmytro Popov Ukraina Rahvusooperist (Hertsog), bariton Hannu Niemelä Soome Rahvusooperist (Rigoletto), sopran Irina Dubrovskaya (Gilda) ning Leonid Savitski, Helen Lokuta, Juuli Lill, Mati Palm jt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing