Universaalne konstruktorilugu elamusejanulisele meesperele

Rivo Sarapik 10. august 2007, 00:00

Arvasin tegelikult, et ei lähe seda teost kunagi vaatama, sest nostalgiline seos mänguasjade ja robotitega on jäänud liiga kaugeks. Ent muutsin meelt, nagu ka filmi lavastaja Michael Bay, kes esialgu transformer'ite, mille vastena lapsepõlves siiski sõna robotid sai kasutatud, lavastamisest loobus. Tema tõi põhjuseks, et tegemist oleks järjekordse lelufilmiga.

Siis muutis staarlavastaja, kelle kontol on näiteks "Bad Boys" I ja II, meelt ning võttis filmitegemise siiski käsile. Eelarves ette nähtud 150 miljonit dollarit kulutas lavastaja suurte action-stseenide peale.

Näiteks plahvatas kõrbes õelate masinate eest põgenevate sõdurite jalge all võtete aegu päris lõhkeaine, mistõttu osatäitjate silmist paistev hirm sai ehtne. Komistades oleks võinud ju päriselt haiget või isegi surma saada ning seda põgenejad teadsid.

Muidugi tundub selline realismitaotlus üsna lihtsakoelise ja suures osas arvutis joonistatud loo taustal ülepingutatuna.

Masinatest vormuvad robotid, kellest osad maailma hävitada tahavad - ei kõla just liiga huvitava lähenemisena. Veidi vähem skeptilisena aitas kinno minna küll.

Minu poolt filmihindeks pandud viis punkti tulevad heade naljade ning esimese pooleteise tunni eest. Tegevust on filmis küll, kuid viimased nelikümmend minutit laamendamist ja linna lõhkumist kisuvad üldist hinnet alla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing