Töötajate puudus riigiametites leeveneb

Lemmi Kann 13. august 2007, 00:00

Riigiametites on praegu täitmata sadu töökohti. Kõige rohkem inimesi on puudu piirivalves - 671. Seoses Schengeni viisaruumiga liitumisega väheneb seal 2008. aastaks täitmist vajavate töökohtade arv 25% võrra. "Meie infrastruktuur ja tehnilised vahendid on sedavõrd paranenud, et nii paljude ametikohtade järele ei ole enam vajadust," selgitas piirivalveameti avalike suhete vanemspetsialist Kaisa Pungas. Tuleval aastal aitavad vabu ametikohti täita ka piirivalveametniku kutseõppe lõpetajad.

Kaadrinappus politseis tervikuna ei ole politseiameti hinnangul kriitiline, kuid mõnes töölõigus, nagu liikluse tagamine, piirkonnatöö ja patrullimine, annab see end valusasti tunda. Leevendust probleemile loodetakse tänavusest palgatõusust ning uuendatud motivatsiooni- ja karjäärisüsteemist. "Meie jaoks on rõõmustav, et edukalt on lõppemas värbamiskampaania sisekaitseakadeemia politseikooli, kuhu loodame algaval õppeaastal vastu võtta vähemalt 80 politseikadetti," rääkis politseiameti avalike suhete osakonna vanempressiesindaja Tiia Sirelpuu.

Maksu- ja tolliametis on täitmata ametikohtade arv püsinud viimase paari aasta jooksul 200 piires ning kaadri voolavus on keskmiselt 10%. Pingelist olukorda tööjõuga püütakse lahendada töökorralduse ja -keskkonna parandamise ning palgaraha juurde taotlemisega.

Kõige vähem täitmata töökohti on päästeametis.

Selle aasta juuli seisuga oli tööturuametis varasema töökogemuse järgi töötuna arvel 76 kaitseametnikku. Vaid 17 neist soovis rakendust oma endises valdkonnas. "Seega üldjuhul ei soovi inimesed enam seda tööd teha, mida nad varem on teinud," nentis Tööturuteenuste ja -toetuste osakonna juhataja Nele Labi.

Tööturuameti kaudu otsib maksu- ja tolliamet praegu kolme, piirivalveamet kolmekümmet ning politsei kuut inimest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing