Hotelliturul tiheneb konkurents

Eugen Aarna 21. august 2007, 00:00

Jõukuse kasv ning siseturism on kasvatanud kogu Eesti hotellide täituvust, ehkki Tallinnas on tihenev konkurents näitajaid pisut kahandanud.

Külastajate huve silmas pidades on lisanduv konkurents hotelliturul igati teretulnud ning hotellindusega tegelemise mõttekust toetavad statistikaameti kogutud näitajad, kus külastajate arvukus näitab ilmekat kasvutendentsi (+11% I kv 2007 vs I kv 2006). Teise kvartali statistikasse mahub ehk pronkssõduriga seondunud rahutuste tõttu saabumata jäänud turistide arvnäitajaid, kuid kogu maailmas pole taolistes sündmustes midagi erakordset ehk siis märatsemiste mõju turismile on tegelikult marginaalne. Eesti elanike üldine jõukuse kasv väljendub märkimisväärselt tõusnud siseturismis.

Tõsi, need numbrid kajastavad üle-eestilist hotellide täituvust. Tallinnas on täituvuses tõepoolest toimunud kerge tagasiminek (46% I kv 2007 vs 45% I kv 2006). Kerge tagasiminek ei toimunud majutatute arvu vähenemise, vaid hotellikohtade arvu tõusu tõttu. Hotellides valitseb küllalt märkimisväärne tööjõupuudus, vaatamata sellele, et kuupalk hotellide töötajatel on aasta jooksul keskmiselt tõusnud umbes 11 protsenti. Töötajate nappuse vastu hotellides aitaks kindlasti palga veelgi jõulisem suurendamine, mis tööandjatele tasub ennast pikemas perspektiivis ära väiksema kaadrivoolavuse kaudu.

Suurematest hiljuti avatud hotellidest võiks nimetada Tallink Spa & Conference Hotelli, mis asub reisisadama A-terminali juures, kohe hotelli Reval Ekspress taga. Tallink Spa Hotell eristub sümpaatselt pilkupüüdva fassaadilahendusega, omades sarnaseid jooni Tallink City hotelliga Viru keskuse kõrval. Uudsena Eestis mõjub ka baariletiga bassein, kus saab tellida jooke ise samal ajal basseinis mõnuledes. Läheduses, Admiraliteedi basseini ääres, on teinegi uus hotell - Euroopa, mille väga avar fuajee ja klaasist trepp mõjuvad väärikalt. Operaatorina tegutseb seal Barons Hotels. Vanalinnas avati hiljuti esinduslik ajaloohõnguline lukshotell Telegraaf.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing