Dunkri põlanud Läti hulgimüüjat kosib Liviko

Harry Tuul 24. august 2007, 00:00

Konkurentsiamet sai nädala eest koondumise teate, mille kohaselt Eesti alkoholitootja ja -importija AS Liviko omandab valitseva mõju Läti äriühingu SIA L.I.O.N. & Ko üle, kellel on Eestis tütarettevõte OÜ LionEst. Nädala jooksul on konkurentidel võimalus esitada vastuväiteid.

Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul on tehingust vara rääkida. "Liviko ja L.I.O.N. on pidanud läbirääkimisi ettevõtete strateegilise koostöö osas. Oleme ühel meelel, et enne siduvaid kokkuleppeid ei avalda me läbirääkimiste sisu. Praegu ei saa midagi välistada," ütles Kalvi.

L.I.O.N.-i juhid on sama kidakeelsed ega soovi uut tehingut kommenteerida, kuigi läbirääkimisi ei eita. "See küsimus on omanike ainupädevuses," ütles L.I.O.N.-i direktor Lilija Auzina Bizness i Baltijale.

Tänavu aasta alguses võitis Dunkri Kaubandus Lioni omandamise enampakkumise, kuid hilisema ostuanalüüsi käigus selgunud puudujääkide tõttu soovis Dunkri Kaubandus leppida kokku madalamas ostusummas. Augusti algul ütles ettevõtte juht Arvo Kase, et lätlased ei nõustunud hinda alandama ja olid juba siis uue kosilase poole pöördunud. Kuigi luhtunud tehingu hinda osapooled ei avalda, on Kase öelnud, et summa ületanuks 150 mln krooni.

Dunkri Kaubandus ja L.I.O.N. on tüli toonud leheveergudele Eestis ja Lätis. Pole imestada: peale selle, et L.I.O.N. pöördus uue kosilase poole, keeldub firma Kase väitel Dunkri Kaubandusele tagastamast lepingulist sissemakset, mis on 10% ostusummast ehk 15-20 miljonit krooni. "Oleme otsustanud pöörduda hagiavaldusega kohtusse, et nõuda tagasi lepinguline ettemakse," ütles Kask. Eile välismaal viibinud Kasega Äripäeval vestelda ei õnnestunud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing