Tiik täis õngitsejaid

Romet Kreek 30. august 2007, 00:00

Üleeilse suurema languse järel (USA peamised indeksid -2,1 kuni -2,4 protsenti) asusid eile USA aja järgi hommikupoolikul tegutsema põhjaõngitsejad. Meie aja järgi kella 17.15ks oli USA aktsiaturul toimunud tõus, olenevalt indeksist 0,3 kuni 0,5 protsendini. Samas pole haruldased päevad, kus esimese poole kuni pooleteise tunni järel valitseb juba hoopis teine suund. Räägitakse, et tark raha tegutseb alles viimasel kauplemistunnil.

USA üleeilne langus nakatas ka Aasiat, mis langes kohati USA indeksitele sarnases ulatuses.

Euroopa ei lasknud end Aasiast ega ka üleeile USA turul toimunust heidutada ning asus USA indeksite tulevikutehingute tõusust eeskuju võttes tulevikku vaatama ehk tõusma.

Samas ei teinud seda mitte sugugi kogu Euroopa.

Põhjaõngitsejad on need spekulandid, kes üritavad tabada ära aktsiate madalamaid tasemeid ja sealt osta. Vahel võib see õnnestuda, kuid kui turg on heitlik või maad on võtmas langustrendi algus, võivad õngitsejad avastada, et põhja all on teine, veel sügavam põhi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing