Kodumajatehas sai kontserniks

Mariliis Pinn 03. september 2007, 00:00

"Kodumajatehas on kasvanud suureks kontserniks, meil on majatehas, me arendame kinnisvara ja projekteerime," selgitas Lump.

Lumbi sõnul loodi valdusettevõte Kodumaja OÜ, mis muudetakse varsti aktsiaseltsiks ja millele kuuluvad Kodumajatehase AS, Kodumaja Projekteerimine OÜ, Kodumaja Kinnisvaraarendus OÜ ja OÜ KM Element. Viimasele kuulub Tartu suurim tehas, kus on 23 000 ruutmeetrit pinda ja mis on 1,7 korda suurem kui Kodumajatehase praegune majatehas.

Kokku liikus Kodumajatehase ASi 88 000 aktsiast 61 205. "Kodumajatehase aktsiate liikumine oli Kodumaja OÜ mitterahaline sissemakse, täna (reedel - toim.) liiguvad ülejäänud aktsiad uude valdusfirmasse," lisas Lump.

Ettevõtte ümberstruktureerimine oli Lumbi sõnul ammu plaanis ja uuel kujul peaks ettevõte toimima kahe kuu pärast. Ettevõtte omanikud ei muutu ja osalused jäävad samaks.

Veel kuulub just loodud valdusettevõttele äsja soetatud tütarfirma Venemaal. "Tegemist on pilootprojektiga Venemaal. Lihtsalt testime toimetamist kohalikul turul," kergitas Lump saladuseloori ettevõtte ambitsioonidelt. "Kui projektist asja saab, on tegemist suure äriga, kui mitte, siis see hääbub vaikselt."

Kodumaja OÜ omanikud on Lembit Lumbile kuuluv OÜ Bonares ja OÜ Finelist, mille omanikud on Mai Kaarepere ja Tõnu Laak.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing