Eesti Energia hädas fantoomvõlaga

Anne Oja 10. september 2007, 00:00

Eesti Energia pressiesindaja Iveri Marukashvili kinnitas, et ettevõttel maksuvõlgu pole. "Tegu on arvestustehnoloogiast tuleneva tehnilise küsimusega," ütles ta. "Segadust tekitab käibemaksu kohustuse tasaarvelduse süsteem."

Põhja maksu- ja tollikeskuse vanemspetsialist Ene Kitsemets selgitas, et Eesti Energia on registreeritud 16 firmast koosnevaks maksukohustuslaseks. Jaotusvõrk, Põhivõrk, Elpec ja Televõrgu AS esitavad iga maksustamisperioodi kohta käibedeklaratsiooni ja enammakstud käibemaksu ümberkandetaotluse. Käibemaksu tasaarveldamine toimub aga 30 päeva jooksul.

Eesti Energia kavatseb lähinädalatel koos maksuametiga lahendust otsima hakata, et segadust tekitav info maksehäireregistris ei kajastuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing