Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tiina Reijonen naudib kirevat sõpruskonda

  7.00-7.30 sisetunne äratab
  Kui õhtul otsustan, et pean ärkama kell 7, siis avan silmad lausa 15 minutit enne soovitud aega. Mõnulen pärast ärkamist umbes 20 minut lihtsalt voodis ja vaatan BBC, Soome ja Eesti TVst uudiseid. Siis tegutsen aga välgukiirusel - poole tunniga olen duši all käinud, riides ja meik tehtud. Siiski jõuan nautida koduaknast merevaadet, see aitab ärgata. Kohvi asemel joon vitamiinijooki.
  8.00-9.00 jalutades läbi vanalinna
  Elan Kalamajas ja jalutan tööle ka talvel külma ilmaga. Külm pole mingi ettekääne autoga sõitmiseks, tuleb lihtsalt õige riietus valida. Autoga sõidan võimalikult harva, vaid pikemalt linnast välja.
  8.00-10.30 hommikusöök ja ringkäik
  Tööle jõudes teen majas väikese ringkäigu ja vestlen töötajatega. Restoranis degusteerin pakutavat. Tihti kutsun hommikust sööma mõne osakonnajuhi, see on hea võimalus kiireks kohtumiseks. Hommikusöök on mul tervislik: tee, müsli või must leib lõhega.
  11.00-13.00 koosolekud võimalikult hilja
  Töökaaslased teavad juba, et hommikul minu mõte kiiresti ei liigu ja panevad koosolekud hilisemaks. Harva möödub koosolek otsust vastu võtmata. Mulle meeldib, kui otsuseid tehakse kiiresti. Meie hotellides toimub praegu palju muutusi ja pikkadeks aruteludeks aega ei jää.
  13.00-14.00 lõunad planeeritud
  Tavaliselt on need ärikohtumised, näiteks turismifirmade esindajatega, kuid tihti lähen sööma ka mõne meie hotelli püsikülalisega. Paljud on meie kliendid olnud juba 15 aastat ja tunnen neid isiklikult.
  14.00-16.00 jooksvad kohtumised
  Sageli helistavad töötajad ja küsivad, kas mul on aega rääkida. Olen alati valmis kohtuma, kuid julgustan neid ka ise otsuseid vastu võtma. Siin on eestlastel veel arenguruumi, sest tundub, et nad kardavad teha vigu ja meeleldi iseseisvalt otsuseid vastu ei võta.
  Mulle meeldib ütlus, et seitse korda õigesti ja kolm korda valesti otsustada on parem kui kümme korda otsustamata jätta.
  16.00-19.00 kirjatööd või kohtumised
  Aruanded ja lepingud jäävad tööpäeva lõppu rahulikumasse aega. Enne kl 19 saab töölt ära harva, kuid tihti kuuluvad tööpäeva hulka ka kohtumised erialaliitudega, saatkondadega ja muude koostööpartneritega.
  Kontaktvõrgustik on meie äris oluline. Mulle meeldib, et siin korraldavad kaubanduskojad tihti seminare ja kohtumisi. Olen töötanud kuues Euroopa Liidu riigis, kuid Eesti on esimene, kus kohtasin peaministrit. See näitab, et poliitikud on huvitatud tegelikust elust ega karda kuulda ka teravat kriitikat.
  18.0-20.00 jalutuskäik või restoranitest
  Kuna mulle meeldib jalutada, lähen pärast tööd näiteks Kadrioru parki. Kui teistes riikides meeldis mulle sõita mootorrattaga, siis Tallinnas pole ma julgenud seda garaažist veel välja tuua - liiklus on siin liiga ohtlik.
  Paar korda nädalas külastan ka uusi restorane. Kuna tihti pean soovitama uutele suursaadikutele söögikohti, siis tahan olla ise enne kindel ja kohta testida. Reedel kutsun vahel oma eri rahvusest sõpru külla veini testima. Naljakas, et eestlastega olen saanud sõpradeks nende teisest rahvusest abikaasade kaudu. Mu sõprade hulgas pole ühtegi eestlastest abielupaari ja ükski eestlane pole mind veel oma koju kutsunud.
  21.00-23.00 mitte midagi teha
  Ma ei tunne ennast süüdi, kui mitte midagi ei tee. Naudin, kui mul on võimalus olla üksi kodus ja lihtsalt diivanil pikutada. Nädalavahetustel olen vahel terve päeva pidžaamas ega lähe toast väljagi. Naudin sõltumata ilmast mittemidagitegemist.
  Samas meeldib lugeda raamatuid, loen peamiselt ingliskeelseid põnevikke. Ma ei loe õhtuti juhtimisraamatuid või erialakirjandust, katsun sellega töö ajal hakkama saada. Vaatan tihti Eesti telekanaleid, sest õpin eesti keelt ja subtiitrite lugemine annab palju juurde. Naudin näiteks Hercule Poirot' elegantset stiili ja inglise keelt.
  23.00-23.30 õhtuti töö pärast ei muretse
  Ma ei muretse enne magamajäämist selle pärast, kui midagi päeval viltu läks. Usun, et järgmisel päeval saab kõik korda. Olen loomulik punapea ja nemad pididki olema positiivsed ja rõõmsameelsed inimesed.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
30 aastat palgatõusuta: Jaapan survestab ettevõtjaid töötajatele lisa andma
Inflatsioon närib jaapanlasi, kes pole enam kui veerandsada aastat näinud palgatõusu. Nüüd on olukord aga muutumas, vahendab CNN.
Inflatsioon närib jaapanlasi, kes pole enam kui veerandsada aastat näinud palgatõusu. Nüüd on olukord aga muutumas, vahendab CNN.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.