Tiina Reijonen naudib kirevat sõpruskonda

Teeli Remmelg 12. september 2007, 00:00

7.00-7.30 sisetunne äratab

Kui õhtul otsustan, et pean ärkama kell 7, siis avan silmad lausa 15 minutit enne soovitud aega. Mõnulen pärast ärkamist umbes 20 minut lihtsalt voodis ja vaatan BBC, Soome ja Eesti TVst uudiseid. Siis tegutsen aga välgukiirusel - poole tunniga olen duši all käinud, riides ja meik tehtud. Siiski jõuan nautida koduaknast merevaadet, see aitab ärgata. Kohvi asemel joon vitamiinijooki.

8.00-9.00 jalutades läbi vanalinna

Elan Kalamajas ja jalutan tööle ka talvel külma ilmaga. Külm pole mingi ettekääne autoga sõitmiseks, tuleb lihtsalt õige riietus valida. Autoga sõidan võimalikult harva, vaid pikemalt linnast välja.

8.00-10.30 hommikusöök ja ringkäik

Tööle jõudes teen majas väikese ringkäigu ja vestlen töötajatega. Restoranis degusteerin pakutavat. Tihti kutsun hommikust sööma mõne osakonnajuhi, see on hea võimalus kiireks kohtumiseks. Hommikusöök on mul tervislik: tee, müsli või must leib lõhega.

11.00-13.00 koosolekud võimalikult hilja

Töökaaslased teavad juba, et hommikul minu mõte kiiresti ei liigu ja panevad koosolekud hilisemaks. Harva möödub koosolek otsust vastu võtmata. Mulle meeldib, kui otsuseid tehakse kiiresti. Meie hotellides toimub praegu palju muutusi ja pikkadeks aruteludeks aega ei jää.

13.00-14.00 lõunad planeeritud

Tavaliselt on need ärikohtumised, näiteks turismifirmade esindajatega, kuid tihti lähen sööma ka mõne meie hotelli püsikülalisega. Paljud on meie kliendid olnud juba 15 aastat ja tunnen neid isiklikult.

14.00-16.00 jooksvad kohtumised

Sageli helistavad töötajad ja küsivad, kas mul on aega rääkida. Olen alati valmis kohtuma, kuid julgustan neid ka ise otsuseid vastu võtma. Siin on eestlastel veel arenguruumi, sest tundub, et nad kardavad teha vigu ja meeleldi iseseisvalt otsuseid vastu ei võta.

Mulle meeldib ütlus, et seitse korda õigesti ja kolm korda valesti otsustada on parem kui kümme korda otsustamata jätta.

16.00-19.00 kirjatööd või kohtumised

Aruanded ja lepingud jäävad tööpäeva lõppu rahulikumasse aega. Enne kl 19 saab töölt ära harva, kuid tihti kuuluvad tööpäeva hulka ka kohtumised erialaliitudega, saatkondadega ja muude koostööpartneritega.

Kontaktvõrgustik on meie äris oluline. Mulle meeldib, et siin korraldavad kaubanduskojad tihti seminare ja kohtumisi. Olen töötanud kuues Euroopa Liidu riigis, kuid Eesti on esimene, kus kohtasin peaministrit. See näitab, et poliitikud on huvitatud tegelikust elust ega karda kuulda ka teravat kriitikat.

18.0-20.00 jalutuskäik või restoranitest

Kuna mulle meeldib jalutada, lähen pärast tööd näiteks Kadrioru parki. Kui teistes riikides meeldis mulle sõita mootorrattaga, siis Tallinnas pole ma julgenud seda garaažist veel välja tuua - liiklus on siin liiga ohtlik.

Paar korda nädalas külastan ka uusi restorane. Kuna tihti pean soovitama uutele suursaadikutele söögikohti, siis tahan olla ise enne kindel ja kohta testida. Reedel kutsun vahel oma eri rahvusest sõpru külla veini testima. Naljakas, et eestlastega olen saanud sõpradeks nende teisest rahvusest abikaasade kaudu. Mu sõprade hulgas pole ühtegi eestlastest abielupaari ja ükski eestlane pole mind veel oma koju kutsunud.

21.00-23.00 mitte midagi teha

Ma ei tunne ennast süüdi, kui mitte midagi ei tee. Naudin, kui mul on võimalus olla üksi kodus ja lihtsalt diivanil pikutada. Nädalavahetustel olen vahel terve päeva pidžaamas ega lähe toast väljagi. Naudin sõltumata ilmast mittemidagitegemist.

Samas meeldib lugeda raamatuid, loen peamiselt ingliskeelseid põnevikke. Ma ei loe õhtuti juhtimisraamatuid või erialakirjandust, katsun sellega töö ajal hakkama saada. Vaatan tihti Eesti telekanaleid, sest õpin eesti keelt ja subtiitrite lugemine annab palju juurde. Naudin näiteks Hercule Poirot' elegantset stiili ja inglise keelt.

23.00-23.30 õhtuti töö pärast ei muretse

Ma ei muretse enne magamajäämist selle pärast, kui midagi päeval viltu läks. Usun, et järgmisel päeval saab kõik korda. Olen loomulik punapea ja nemad pididki olema positiivsed ja rõõmsameelsed inimesed.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:35
    Otsi:

    Ava täpsem otsing