Kreenholmi emafirma müüs Eestis 350 mln krooni eest vara

ÄP 14. september 2007, 00:00

Kreenholmi varad ostis 350 miljoni krooniga OÜ Narva Gate, mis on Borås Wäfveri suuromanikele lähedalseisev ettevõte. Tehinguga suudeti tagasi maksta välisvõlad, alles jäi vai kaubanduskrediit, teatas ettevõte. Narva Gate loodi 27. augustil.

Juba augusti lõpus spekuleeris ajaleht Den za Dnjom, et ei saa välistada, et varsti, tõenäoliselt juba septembris, kuuleme Kreenholmi kinnisvara ostmisest mingi Rootsi firma poolt nende samade 350 miljoni krooni eest.

Kui aga laiemalt vaadata, siis ettevõtte omanikel on palju kasulikum müüa Kreenholmi kinnisvara kõrgema hinna eest ning panna lõpuks kahjulik tööstus kinni.

Kreenholmi kinnisvara müügi otsus võeti vastu ettevõtte Rootsi omaniku Borås Wäfveri Group aktsionäride koosolekul 18. augustil. 60hektarise pinna, kus paiknevad pooleli tühjad tsehhid, alghind oli 350 miljonit krooni.

Ostjate otsimisega tegelenud ERI Kinnisvara Narva esindus ütles augusti lõpus Den za Dnjomile, et pakkumise vastu olid avaldanud huvi juba kolm firmat - kaks Eestist ja üks Venemaalt.

Kreenholmi toodetest kolmandik ostetakse edaspidi allhankena sisse ning tegevus muudetakse efektiivsemaks, müües maha vanad tootmisseadmed. Borås Wäfveri vaatab tuleviku turuarenguid oma teate järgi helgetes värvides. Nii näiteks on näha, et kasvab nõudlus ökotoodete järele, mida on loodussõbralikult võimalik toota Euroopa Liidus. Ettevõttel on olemas ISO sertifikaat ja firma võib kasutada Euroopa ökomärki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing