Priit tahab olla sõltumatu

Katharina Toomemets 14. september 2007, 00:00

16aastane Rae vallas elav Priit Pästlane saab vanematelt taskuraha vastavalt vajadusele. Jooksvad kulud katab poiss suvel töö tegemise eest teenitud rahaga, mis ta kõrvale on pannud. Suuremate kulutuste, näiteks riiete ja klassireiside tarbeks, küsib ta vanematelt raha juurde.

Taskuraha saab Priit sularahas, sest nii on mugavam. "Kui raha küsin, on vanematel tüütu hakata iga kord ülekannet tegema," ütleb ta. Välja minnes haarab ta kaasa nii pangakaardi kui ka sularaha, ent tasuda eelistab ikka viimasega.

Kooli kõrvalt Priit tööl ei käi, selle jaoks pole usinal noormehel lihtsalt aega. Seevastu teeb ta tööd suvekuudel.

Sel aastal veetis ta näiteks kuu aega ehituse abitöölisena Soomes. Olgugi et tööpäevad olid ehitusel väga pikad, teinekord ligi 10 tundi, oli palk seda väärt - tunnihind oli umbes 125 krooni.

Osa teenitud palgast kulus Priidul riietele ja spordivarustusele, teise osa pani ta kõrvale, et saaks jooksvaid kulutusi ise katta. "On hea, kui oma raha on alati võtta, siis ei pea vanematest nii palju sõltuma," ütleb ta.

Priit peab end pigem säästjaks. "Raha väärtust on mulle õpetatud juba väikesest peale. Kuna ma oma raha ise teenin, siis olen õppinud seda ka paremini hoidma."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing