Muuga terminali ostis Šveitsi firma

Mariliis Pinn 17. september 2007, 00:00

Hoolimata Eesti Ekspressis avaldatud Raivo Vare kahtlustest, et ettevõtte taga on Venemaa suuremate naftaparunite kõrvad, on tegemist Šveitsi naftakauplejaga, millel on ärid 16 riigis.

"Eurodekis läksid senised omanikud lahku. Firma uueks omanikuks tehti nii-öelda valge offshore," ütles Vare Ekspressile. Kelle kontrolli all Eesti suuruselt esimene-teine terminal Eurodek nüüd on, ei osanud Vare öelda.

Ettevõtte esindaja ja endise CNNi ajakirjaniku David Ensori sõnul on tegemist ettevõttega, mis ostab nafat ja naftatooteid 20 riigist ja müüb neid 40 riiki. Ettevõtte aastakäive on 20 miljardit dollarit (227 mld krooni). Mercuria asutati Poolas 1993. aastal ja tema haare ulatub mitmele poole Euroopasse, aga ka Hiinasse, USAsse ja Lõuna-Aafrikasse.

Firma asutajateringi kuuluvad poolakad Gregory Jankilevitsch ja Wiaczeslaw Smolokowski. Mercuria kontsernis töötab üle maailma 450 inimest. Ettevõttele kuulub ka Utrechti naftatreminal Hollandis ja nad ehitavad Amsterdami lähedal biokütuse tehast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing