Viisnurga aktsia prantsatas

Romet Kreek 17. september 2007, 00:00

Kui neljapäeval oli börsil vana hea Viisnurga ettevõtte, kuhu kuulub kinnisvara ja tootmine, siis reedel oli seal järel vaid kinnisvara-Viisnurga ehk tulevase nimega Trigon Property Developmenti aktsia. Kuna kaup (aktsia) polnud enam sama, põhjustas see hinnakukkumise.

Viisnurga aktsia hind kukkus reedel 45,5 protsenti, 53,82 kroonini ehk 3,44 euroni. Aktsia käibeks oli kaks miljonit krooni. Aktsiaga tehti 168 tehingut, mis tõstis aktsia enimkaubelduks.

Kui pole selge, mis asi on börsil, võiks ehk võtta aja maha, kuni olukord selgineb.

Praegu on Viisnurga kinnisvaraosa kohta teada vaid seda, et ta on 110miljonilise turuväärtusega Pärnus asuva Niidu kinnistu omanik, tal oli 0,8 mln krooni raha ja 3,1 miljoni kroonine laen.

Mind paneb hämmastama see, et investorid arvavad, et Viisnurga suuromanik Joakim Helenius toob neile hõbekandikul kullakoormad kätte. Nimelt pidavat nn Trigon Property Development olema juba aasta lõpuks väärt enam kui praegu 2,8 miljardit krooni maksev Arco Vara.

Kahjuks ei usu, et üks saja miljoni kroonise krundi omanik oleks nii palju väärt. Kõige tõenäolisem on see, et Helenus liidab mingid muud ärid Trigon Property Developmentiga. Paraku ei tee ta seda kohe päris kindlasti kingitusena, vaid tahab selle eest midagi - näiteks et emiteeritaks aktsiad juurde, nii et seniste osanike osalus muutuks kaduvväikeseks. Praegune ettevõte ei saa sellises mahus laene, et saaks mõne kuuga luua miljardeid maksvat äri - kui saaks, küsiks ma vaid - kus te mõne kuu eest olite?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing