Tornimäe hotelliosa ehitus venib

Silvia Kruusmaa 19. september 2007, 00:00

Seetõttu ei saa Tornimäe kaksiktorni suurrentnik Swissotel hotelli avada. Lemminkäinen Eesti lõpetab hotellitorni ehitustööd septembris-oktoobris. "Esimesed valminud hotellitorni osad on hotellioperaatorile juba üle antud," märkis Tiik.

Tiik ei soovinud rääkida, kas Lemminkäinen Eesti peab viivituse eest ka trahvi maksma. "Kui viimane pind on üle antud, siis saab selle teemaga tegeleda," jäi ta napisõnaliseks.

Tornimäe kaksiktorni bürookompleks ja elamutorn on valmis. Bürookompleksis toimuvad veel siseviimistlustööd. "Tegu on suhteliselt suurte pindadega, väikseim pind on 400 ruutmeetrit. Kõik soovivad saada nende ettevõttele omast siselahendust," rääkis Tiik.

"Olen olnud väga pahane, et ta valmis ei ole, siis olen meelitanud, aga ikka pole ta valmis," rääkis Tornimäe ärikeskuses pinda rentiva Kalev Meedia ASi nõukogu liige Oliver Kruuda suvel. Nüüd on Kalev Meedia oma büroo kätte saanud.

Ehituse projektijuhi Lemminkäinen Eesti tegevjuht Avo Lillemäe ütles, et ehituse venimise põhjus on peamiselt tööjõu puudus. "Eesti ehitusturul on vähe kvaliteetset tööjõudu. Kolm aastat tagasi oli hea aeg: sai ehitada kiirelt ja kvaliteetselt. Praegu tuleb palju vaeva näha, et jälgida ehituse kvaliteeti. Kogu aeg peab ehitajate selja taga seisma: neid jälgima ja juhendama," rääkis Lillemäe. "Õnneks on kinnisvaraturg hakanud jahtuma," lisas ta.

Lillemäe sõnul on mõnele alltöövõtjale tööde hilinemise eest viivistrahv määratud. Viivistrahve on saanud nii bürookompleksi kui ka hotellitorni ehitajad. Lillemäe ei kommenteerinud, milliste ehitajatega oli tegu ja millisesse suurusjärku trahvisummad jäid. Ükski trahvisaaja pole trahvi siiani vaidlustanud ega Lemminkäinen Eestit kohtusse kaevanud.

Rentnikud pole ehitajalt hüvitist küsinud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing