Viru Poja arendaja sai Tallinna üle lõpliku võidu

Silvia Kruusmaa 19. september 2007, 00:00

Tallinna linnaplaneerimise ameti viivitamine Viru keskuse juurdeehitusloa väljastamisega on tunnistatud ebaseaduslikuks kahes eelnevas kohtuastmes. Õigusvastaselt on linn viivitanud ka ekspertiiside ja uuringute tellimisega.

"Loodan, et koos kohtulahendi lõpuga lõppeb ka selle 19×20meetrise maalapi ümber toimuv poliitiline populism ning saabub konstruktiivsete lahenduste aeg," sõnas Pontos OY Eesti direktor Yrjö Vanhanen. "Seadused peaksid kehtima siiski ühtemoodi nii arendajatele kui ka linnavalitsusele."

Eelmisel nädalal pakkus Tallinna linn arendajale asendusmaad Tallinna bussijaama taga, mille turuväärtus ei olnud aga vastavuses Viru keskuse väljaehitamata pinnaga.

"Oleme Tallinna linna seadusevastase viivitamise tõttu kaotanud mitusada miljonit krooni," kommenteeris linna pakkumist Vanhanen.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhtaja ülesandeid täitev Ulvi Ingver ütles, et vaatamata riigikohtu otsusele ei ole Viru Poja ehitamine kindel ja seda küsimust kavatsetakse veel arutada. "Tallinn kavatseb arendajatele pakkuda välja erinevaid lahendusi. Üks variant on varem välja pakutud asenduskrunt," rääkis Ingver, lisades, et linn endiselt ei taha, et Pontos Oy ehitaks Viru Poja Viru Keskuse juurde.

Ingveri sõnul ei ole linnaplaneerimise amet õigusvastaselt viivitanud ekspertiiside ja uuringute tellimisega. "Näiteks ei olnud varem nõutav keskkonnamõjude hinnang, aga nüüd on." Ingveri sõnul on Viru keskuse juurdeehitusloa väljastamine viibinud ka avalikkuse suure tähelepanu tõttu võimaliku uue ehitise vastu.

Vanhaneni sõnul tahab Pontos kohe ehitama hakata. "Vastavalt kohtuotsusele tuleks linnal viivitamine lõpetada. Kui asi oleks toiminud Eesti Vabariigi seaduste kohaselt, oleks Viru keskuse juurdeehitus juba valmis," rääkis Vanhanen.

Riigikohtu otsus pole veel linnavalitsusse jõudnud. "Kohe, kui otsuse saame, asub linnavalitsus tekkinud olukorda arutama ning kujundab seisukoha. Tallinna linnavalitsus ei saa oma arvamuses lähtuda Viru arendaja pressiteatest," kommenteeris abilinnapea nõunik Ivo Parbus.

Arvestades, kui kiiresti toimub ehitus ja otsustamine mujal Tallinna kesklinnas, võtame või näiteks Harju tänava, on aastatepikkune viivitamine Viru juurdeehitusega mõistetamatu. Leian, et ei ole mõtet rääkida soovist jõuda kokkuleppele, kui see tahe tegelikult puudub.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing